Krogh (Drammen GK) deler ledelsen med danskene Joachim Hansen og Nicolai Kristensen på åtte under par sammenlagt, ett slag foran Martin Granstad fra Sverige.

– Jeg spilte stabilt i hele dag. I dag spilte jeg den lettere av de to banene, og jeg synes egentlig spillet mitt i går var enda bedre. Nøkkelen så langt har vært at jeg slår driveren veldig rett, og jeg har mange korte innspill fra kortklipt gress. Da blir det mange birdiemuligheter, sier Krogh til Norsk Golf.

Han skal i år tilbringe sin tredje sesong på rad på Challenge Tour, men ettersom første turnering der ikke er før i slutten av mars, holder han turneringsformen ved like i Nordic League-sesongstarten på PGA Catalunya Resort. Det ser ut til å ha vært en god idé.

Tirsdag åpnet han med en runde på tre under par, den niende beste scoren totalt og den tredje beste på Stadium Course. Onsdag fulgte han opp med en bunnsolid runde på Tour Course bestående av seks birdies, kun én bogey og resten par. Dermed har han gitt seg selv et ypperlig utgangspunkt for å kunne kjempe om karrierens tredje seier på Nordic League.

– Det er deilig å se at turneringsformen har holdt seg såpass bra. Jeg hadde kanskje forventet litt mer rusk, men det tyder på at jeg har vært flink med å ikke gjøre alt for store endringer i vinter. Dessuten hjelper det at jeg har trent veldig mye mer på gress i vinter enn tidligere sesonger, sier Krogh.

Krogh slet kraftig på Challenge Tour de to siste sesongene, men begynte å finne formen igjen i fjor høst. Under Q-School-kvalifiseringen imponerte han stort da han sikret fornyet arbeidstillatelse på Challenge Tour, og også var like ved å kvalifisere seg til europatouren. 

Neste norske navn på leaderboardet er overraskelsen Jørgen Winther Johansen på delt 18.-plass, to under par. Ett slag bak ham følger Aksel K. Olsen på 28.-plass. Olsen har mye å revansjere denne sesongen etter at han misset Challenge Tour-kortet med knappest mulige margin på Nordic League i fjor. 

Challenge Tour-spiller Jarand Ekeland Arnøy, fjorårets store opptur i norsk herregolf, deler 44.-plassen på én over par sammenlagt. Han var tre under par for dagen da fem hull gjenstod, men gikk de resterende hullene på tre over par.

Kristoffer Reitan, Gøran S. Haglund, Sander Stavnar, Petter Mikalsen, Martin Ulseth, Kevin A. Wright, Fredrik F. Fossum, Eirik Grønhaug, Anders Ellingsberg og Vetle Marøy misset cuten. Elias Bertheussen trakk seg fem hull ut i andrerunden, men Norsk Golf vet foreløpig ikke hvorfor.

Leaderboard