I årets sesong har Norge hele seks damer med spillerettigheter på Ladies European Tour, men etter første runde av Lalla Meryem Cup er det en av våre LET Access Series-spillere (nivået under LET) som ligger best plassert.

Mariell Bruun (Larvik GK) kjemper helt i toppen på Royal Golf Dar Es Salam etter en solid åpningsrunde på tre under par, bestående av fire birdies, kun én bogey og resten par.

Det holder til en delt 5.-plass så langt, kun to slag bak lederen Camilla Lennarth fra Sverige. Dermed har Bruun skaffet seg et ypperlig utgangspunkt for å pynte på en statistikk som foreløpig ikke er så mye å skryte av i europatour-sammenheng. Ifølge ladieseuropeantour.com står hun nemlig med to missede cuter på de to turneringene hun har fått bryne seg på øverste nivå i Europa.

Foreløpig er hun den eneste norske spilleren som er oppe i tetsjiktet i Marokko. Fire slag bak henne følger Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) på delt 34.-plass, én over par. Sarpingen har hatt en strålende sesong frem til nå, og leder europatouren sammenlagt etter blant annet å ha tatt sin første seier på seks år.

To slag bak henne følger Celine Borge (Vestfold GK) på delt 70.-plass, rett utenfor cutstreken. Borge skal kombinere spill på europatouren denne sesongen med Symetra Tour, nivået under den amerikanske LPGA-touren.

For Tonje Daffinrud ble det en blytung dag på jobb. To trippelbogeyer ødela scorekortet, og med +6 sammenlagt ligger hun på 87.-plass, nærme bunnen av leaderboardet.

Marita Engzelius er i gang med sin første europatour-turnering for sesongen etter å ha kommet tilbake fra en ryggskade nylig. Hun har nettopp startet sin runde.

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard Lalla Meryem Cup