Knallsterk andreplass på Engzelius i Australia

Marita Engzelius var bare to slag unna seieren i karrierens andre Ladies European Tour-turnering, Women’s NSW Open.

Etter en åpningsrunde på 71 slag torsdag blandet 30-åringen seg i tetstriden med en knallsterk 66-runde fredag – hennes beste runde siden september 2015. Lørdag fortsatte godspillet med en 68-runde som løftet henne opp til andreplass (-8) og en plass i lederballen, to slag bak Meghan Maclaren fra England.

Søndag fortsatte Engzelius det stabile spillet sitt, men litt for få birdieputter rullet i til at hun klarte å spise inn på forspranget til MacLaren. Med én birdie, én bogey og resten par på scorekortet ble Oslo-spilleren værende på -8 sammenlagt og delt andreplass sammen med to andre spillere– to slag bak Maclaren som vant turneringen.

Andreplassen var verdt 6181 euro. Dermed har hun spilt inn 8300 euro på to turneringer, og hun har dermed allerede spilt inn over halvparten av beløpet som krevdes for å fornye euroaptour-kortet forrige sesong.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Da Engzelius sikret europatour-kortet i Q-School-finalen i Marokko i desember i fjor, sa hun at det føltes som en ny start i karrieren hennes.

Engzelius hadde frem til denne sesongen tilbragt hele sin proffkarriere på amerikanske Symetra Tour. De siste par sesongene hadde spillet stagnert, og i høst mistet hun også plassen i forbundets Team Norway-satsing. Så kom den etterlengtede oppturen i Q-School-finalen – og i forrige uke spilte hun omsider sin første europatour-turnering for sesongen. Det resulterte i en solid 31.-plass, best av alle de syv norske spillerne.

Nå en uke senere ble hun ikke bare best av de norske spillerne, men altså nest best i hele feltet.

Engzelius var ikke den eneste norske spilleren som imponerte i Australia. 20 år gamle Celine Borge (Vestfold GK), som er i gang med sin første sesong som golfproff, slo til med en knallsterk 16.-plass med en sammenlagtscore på tre under par. Det var hennes beste plassering så langt på europatouren.

Fire slag bak henne fulgte hennes klubbvenninne Tonje Daffinrud på 24.-plass, mens europatour-veteran Marianne Skarpnord ble nummer 27, to over par. Caroline Martens (Oslo GK) endte på 44.-plass, seks over par.