Brooks Koepka sin merittliste er både vanvittig imponerende og ganske underlig. 29-åringen har «bare» vunnet fem ganger på PGA-touren i karrieren, men hele tre av disse har vært majortitler.

Tidligere denne uken fikk han mange til å sperre opp øynene da han uttalte at majorturneringene er de enkleste å vinne. Forklaringen hans lød slik:

– I et felt på 156 spillere er det cirka 80 spillere som jeg vet jeg kommer til å slå. Og halvparten av resten kommer ikke til å spille bra den uken. Halvparten av de som er igjen, kommer til å slite med å håndtere presset. Det gjør at det egentlig bare er noen få spillere jeg trenger å bekymre meg for når man kommer til søndag, sa Koepka.

Under torsdagens åpningsrunde av PGA-mesterskapet på brutale Bethpage fikk han det til å se akkurat så enkelt ut som han fikk det til å høres ut på pressekonferansen.

Med en bogeyfri runde bestående av hele syv birdies og resten par signerte han for en runde på 63 slag – banerekord, en tangering av turneringens laveste score noensinne, og tidenes laveste åpningsrunde av en regjerende mester (med tre slags margin). 

Og det til tross for at han ikke gjorde birdie på noen av de to par 5-hullene.

(Artikkelen fortsetter under)

Muskelbunten viste igjen at spillet hans har like mye finesse som kraft, og Koepka var best i feltet fra tee til green, hadde best nærspill og var i tillegg best i feltet med putteren.

– Jeg har aldri hatt så mye selvtillit som jeg har nå. Jeg lærer fortsatt spillet mitt å kjenne, og jeg føler jeg har funnet av det. Jeg gleder meg over hva jeg har i vente de neste årene, sa Koepka etter runden.

Koepka leder med ett slag over australieren Danny Lee. Derfra er det en luke på tre slag ned til Tommy Fleetwood på tredjeplass.

Les også: Alt du trenger å vite av praktisk informasjon under PGA Championship

Koepka var ekstra fornøyd med hvordan han puttet på torsdag. Han avsluttet dagen akkurat på samme måte som han startet den: med å senke en langputt for birdie.

– Jeg leste puttene bra i hele dag, og lengdekontrollen var veldig solid. Jeg følte meg veldig komfortabel med putteren etter å ha gjort noen endringer, og er veldig fornøyd med hvordan jeg puttet i dag, sa Koepka etter runden.

Koepkas spillepartner Tiger Woods lot seg imponere av det han så. Han sier scoren til Koepka til og med burde vært enda bedre.

– Han slo et par dårlige utslag i dag som endte opp på bra steder, men jeg tror likevel det var den høyeste scoren han kunne gått i dag. Han etterlot seg noen slag der ute, og runden kunne lett ha vært et par slag bedre, sa Woods, som selv er nødt til å løfte spillet med mer enn bare et par slag på fredag.

 

 

En dobbelbogey på åpningshullet la grunnlaget for en ordentlig slitedag for Woods, som spiller sin første turnering siden masters-seieren for en måned siden. Han endte til slutt dagen med to dobbelbogeys, tre bogeys, tre birdies og en eagle.

Mens putteren var Koepkas beste kølle i bagen på åpningsrunden, var den utvilsomt Woods sin verste. Han hadde fem putter fra mellom fem og ti fot torsdag, men misset alle. Med +2 totalt deler han 53.-plassen sammen med blant andre Rory McIlroy og Francesco Molinari og balanserer helt på cutgrensen.

– Runden var definitivt langt fra så ryddig som jeg skulle ønske. Jeg rotet bort flere slag og gjorde noen feil mot slutten, konstaterte en skuffet Tiger etter runden. 

Leaderboard