De 25 prosent beste i hvert felt avanserer til neste ukes finale i europatourens kvalifiseringsturnering. Det vil si at en topp-17/18-plassering denne uken er målet for de fire norske spillerne som er på plass i Spania. Etter 36 av 72 hull er to hull er Espen Kofstad den eneste nordmannen på rett side av streken.

Med åtte under par totalt ligger Kofstad på en delt 10. plass på Panoramica-banen, og har dermed et par slag å gå på før de to siste rundene.

Scorer fra Panoramica finner du her.

Eirik Tage Johansen er på ingen måte ute av dansen på Lumine Golf and Beach Club, men er avhengig av å ta seg opp de to siste rundene for å sikre avansement. Med to under par ligger han på en delt 40. plass, og har fire slag opp til den magiske grensen.

Scorer fra Lumine finner du her.

På Campo de Golf El Saler ser det slett ikke bra ut for Kristian Krogh Johannessen og Jason Kelly. Med henholdsvis +9 og +7 ligger de begge og kjemper helt i bunnen, og kan sannsynligvis se langt etter avansement denne gangen.

Kristian Krogh Johannessen er som kjent kvalifisert for neste års Challenge Tour etter strålende år på Nordic League, og har således sikret seg en god arbeidsplass allerede.

Scorer fra El Saler finner du her.

Bakgrunn

Kristian Krogh Johannessen sikret seg tidligere i høst spillerettigheter på Challenge Tour gjennom Nordic League, men skal nå spille om enda bedre arbeidsforhold i 2016.

Også Eirik Tage Johansen er klar for Challenge Tour. Han kan se tilbake på en imponerende sesong på Nordic League, og skal i likhet med Krogh forsøke å pynte på sin kategori. Siddisen har ved flere anledninger vist at han har det som skal til i den tøffe Q-School-kvalifiseringen: 

Hele fire ganger tidligere (2006, 2008, 2009, 2010) har han klart å komme seg gjennom det trange nåløyet og til Europa-touren – mer enn noen annen nordmann.

Krogh og Tages Team Norway-kollega Espen Kofstad kan spille med senkede skuldre på Panoramica Golf & Resort i Castellón:

Etter nok en sesong ødelagt av ryggskade, er han sikret «medical exemption» fra European Tour, og er garantert samme europatour-kategori i 2016 som han hadde denne sesongen – uavhengig av hva som skjer i Q-School. For ham er en topp-25-plassering i finalen neste uke det som skal til for å sikre seg enda flere starter på europatouren i 2016.

Losby-golferen forsøkte seg på et comeback i september, etter åtte måneders skadeavbrekk. Han endte på 57. plass i sin første turnering og var godt i gang i Italia uken etter, før han plutselig måtte trekke seg etter halvspilt turnering. Det blir spennende å se om ryggen hans holder fire runder på rad denne uken. 

Og finalen i desember blir en enda tøffere test: Der skal det spilles seks runder.

Jason Kelly har tilbragt 2015-sesongen på den europeiske sattelittouren Alps Tour, tilsvarende Nordic League her hjemme. Han har foreløpig ingen kategori å vise til på verken Challenge- eller European Tour neste sesong. For å få spille på Challenge Tour må man kvalifisere seg til finalen – og aller helst klare cuten der for å få et fullt turneringsprogram.