Oppdatert fredag kl.13.30:

Andre runde i Oman er utsatt til lørdag på grunn av en sandstorm. Espen Kofstad rakk å gå de ti første hullene på tre under par og har klatret til delt 15.-plass. Kristoffer Reitan er fotsatt +3 etter 12 hull og har to slag opp til cutgrensen, mens Kristian Krogh Johannessen har falt til +9 etter ti hull og kommer til å misse cuten.

– – –

Fra torsdag:

Etter en ukes pause fra spill på europatouren er den norske trioen nå i aksjon igjen på Al Mouj Golf i Omans hovedstad. Etter første runde er Espen Kofstad (Oslo GK) den eneste norske spilleren på riktig side av cutstreken.

Han deler 44.-plassen etter en runde på par, ett slag innenfor cutgrensen, seks slag bak lederen Kurt Kitayama fra USA og fire slag bak topp-10 på en dag som bød på utfordrende spilleforhold.

Kofstad startet dagen med to bogeys på rad, men annullerte dem med birdies på hull 3 og 4. Han fulgte opp med en ny birdie på hull 7, mistet slaget med en bogey på hull 9, men tok det tilbake igjen med en birdie på det 10. hullet.

På det 13. hullet pådro 31-åringen seg dagens fjerde bogey og med enda en bogey på det 15. hullet var han plutselig over par igjen. Han slo heldigvis tilbake med birdie på det avsluttende hullet, og han kunne dermed signere for en høyst akseptabel 72-runde.

Etter et nesten to år langt skadeavbrekk har Kofstad startet sesongen med to klarte cuter på fem forsøk, med 42.-plassen i Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika som hans beste plassering så langt.

Vi må 61 plasser nedover leaderboardet i Oman for å finne neste norske navn på listen. Kristoffer Reitan (Oslo GK) har imponert innledningsvis i sin proffkarriere, og i forrige turnering i Australia klinte han til med en 5.-plass, det beste norske resultatet på europatouren på elleve år.

Fredag blir derimot en kamp for å klare cuten. Reitan var på par for dagen da seks hull gjenstod, men med tre bogeys i innspurten ble det en skuffende 75-runde og delt 105.-plass.

 

 

Tre slag bak ham fortsetter Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) dessverre sin blytunge start på sesongen. Han leverte et scorekort på seks over par (T137) og har bare fem navn under seg på leaderboardet.

Etter å ha bitt godt fra seg  på Challenge Tour i fjor og deretter kommet seg gjennom det trange nåløyet i q-school-finalen har det vært en urovekkende start på året for Krogh. På de elleve første turneringsrundene hans denne sesongen står han nå med en snittscore på hele 75,7 slag, og han står nå i fare for å misse sin sjette cut på rad.

Leaderboard