Denne sesongen er det for første gang tre nordmenn som har spillerettigheter på europatouren på én og samme gang. Denne uken tok to av dem fatt på den nye sesongen på Four Seasons GC på Mauritius. Det ble dessverre en forglemmelig affære.

Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) endte ni over par etter runder på 77 og 76 slag. Det holdt bare til 144.-plass, ni plasser over bunnen av leaderboardet.

Fire slag bak ham ble det et tøft comeback på Espen Kofstad, som endte på 149.-plass med runder på 81 og 76 slag.

Cuten gikk på to under par. Amerikaneren Kurt Kitayama leder turneringen på -14.

Leaderboard

Fra runde 1

Krogh Johannessen fikk en strålende start på sin europatour-karriere med å gå de første ni hullene på to under par, etter å ha gjort tre birdies og en bogey på front-nine, og på det tidspunktet var han oppe blant de ti beste på leaderboardet. Dessverre ble det totalkollaps på back-nine.

Han gjorde bogey på hull 10, etterfulgt av dobbelbogeys både på hull 13, 15 og hans siste hull for dagen. Med 77 slag på scorekortet (+5) raste han nedover listene til delt 144.-plass.

Dessverre ble det også et tungt comeback for Espen Kofstad (Oslo GK), som spilte sin første turneringsrunde på 354 dager etter å ha slitt med skader i lengre tid.

Kofstad fikk en tøff start på runden med tre bogeys tidlig, men stoppet blødningen med seks par og en birdie på de påfølgende hullene. De ble imidlertid ødelagt av en dobbelbogey på hull 14, før runden ble avsluttet på verst tenkelige vis med hele ti slag (!) på det siste par 5-hullet. Dermed måtte han signere for en 81-runde, hans høyeste score noensinne på europatouren. Det gir delt 154.-plass, nest nederst på leaderboardet.

Kofstad forklarer hendelsen på hull 18 slik på sin Facebook-profil:

«Bare for å oppklare det som skjedde på det 18. hullet i dag: Jeg kjente en rykning i ryggen på hull 17, og jeg kunne enkelt ha dratt frem hybriden på hull 18 bare for å gjøre par. Men det var mye viktigere for meg å dra frem driveren og gi den et forsøk, for å bevise for meg selv at det ikke kommer til å gjøre vondt selv om det føles som om det kommer til å gjøre det. Den fjerde ballen jeg slo fra tee var «pure gold», og det var mentalt veldig viktig for meg. Veien tilbake har bare akkurat startet, og bare det å være her er et enormt steg i riktig retning.»

Victor Perez (Frankrike) og S Chikkarangappa (India) leder turneringen på åtte under par. Av feltet på 155 mann er 76 spillere under par så langt.

Espen Kofstad skrev på sin Instagram-konto før turneringen startet at han var glad for å være tilbake på touren igjen, men var usikker på hvordan kroppen vil respondere på å spille turnering:

– De to siste årene eter håndleddsoperasjonen har vært en fysisk og mental kamp som jeg håper jeg aldri må gå gjennom igjen. Jeg aner ikke om jeg klarer å fullføre denne uken, men i det minste så er jeg her ute.

31-åringen uttalte nylig til Norsk Golf at han starter den nye sesongen på bar bakke:

– Jeg har spilt lite golf, og derfor trenger jeg litt tid på å trene meg opp. Nå har jeg vært i en god stim i en lengre periode, og jeg føler jeg endelig er i ferd med å komme over kneika. Jeg spiller mye golf, og jeg spiller bra golf. Men det hadde tatt sinnsykt mye krefter ut av meg å spille kvalifiseringen. Dessuten følte jeg at jeg ikke hadde så mye å tjene på å spille der, for det er begrenset hvor mye bedre kategori det hadde vært realistisk å skaffe meg i kvalifiseringen.