Lenge så lørdagen ut til å bli en positiv «moving day» for nordmannen. Han startet den tredje spilledagen på Shadow Creek med å finne fairway, sette opp innspillet tre meter fra pinnen, og senke førsteputten for birdie.

Hovland klatret på leaderboarden med nye birdier på hull fire og seks, og fortsatte storspillet da han gikk ut på backnine. På det 11. hullet, et kort par 4 på 282 meter, hentet Viktor fram driveren og hadde bare 15 meter igjen til hullet etter utslaget.

Med nok en fugl nærmet 23-åringen seg plutselig teten i The CJ Cup. Men dessverre holdt ikke storspillet helt inn.

Kostbare bogeyer

Bogeyer på hull 13 og 15 la en demper på runden, og da birdien på 16 ble etterfulgt av et plugget innspill i greenbunkeren på 17 – og en ny bogey på scorekortet – hang Viktor Hovland med hodet.

Kanskje var han frustrert, kanskje litt for ivrig etter å rette opp det tapte, eller kanskje slo han bare noe så sjeldent som et dårlig utslag? Hovland holdt iallfall ikke igjen da han drivet i vannet på dagens siste hull, normalt det enkleste på banen.

Da han heller ikke satte to-meteren for å redde par, var han plutselig tilbake der han startet dagen, rundt 20. plass i sammendraget.

Naturligvis var det en nedtur. Det føltes som et tap. Men når Viktor studerer scorekortet, og får ristet av seg den verste skuffelsen etter avslutningen, kan han ikke være for misfornøyd.

Flere i trøbbel

Hovlands tredjerunde på 69 slag var fortsatt tre under par. Og over han på resultatlisten var det andre som slet mer.

Xander Shauffele, som startet dagen med tre slags ledelse, gikk +2 lørdag. Hans nærmeste utfordrer, Tyrrell Hatton, var bare ett slag bedre. Og derfor er kampen om turneringsseieren fortsatt åpen før siste spilledag i Las Vegas. Riktignok har amerikaneren Russell Henry sikret seg en tre slags ledelse på -15, men bakfra jager store kanoner.

Når det hele skal avgjøres søndag kveld norsk tid, har Viktor Hovland bare to slag opp til de ti beste, og fire til topp-6.

Den tildligere Oklahoma State-studenten får følge av en annen cowboy, Rickie Fowler, på sisterunden. I den samme gruppa er tidligere verdensener Brooks Koepka. En trio som sist spilte sammen i en treningsrunde før The Masters i fjor.

Skal Hovland klatre mot toppen i Las Vegas søndag kveld, må alle deler av spillet sitte. I sin første hele sesong som proff på PGA-touren har Viktor Hovland imponert en hel golfverden. Én seier og fire topp 10-plasseringer har gjort han til et navn på den største scenen.

Men alle vet hvor skoen trykker for at gode prestasjoner skal bli flere topp-plasseringer. I spillet fra tee til green er Hovland nummer ni på PGA-touren. I putting er han nummer 114.

Her er leaderboard