Krogh falt til 24.-plass i Kina

Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) falt ni plasser i avslutningsrunden av Yunnan Open på Challenge Tour.

Etter å ha åpnet årets andre Challenge Tour-turnering med runder på 68, 71 og 72 slag hadde Kristian Krogh Johannessen delt 15.-plass (-2) som utgangspunkt før søndagens fjerde runde.

Der fulgte han opp med en begivenhetsrik runde bestående av fem birdies og en eagle, men også tofembogeys og en dobbelbogey, og med 71 slag på scorekortet falt han til delt 24.-plass. Han endte til slutt 14 slag bak vinneren Kim Koivu fra Finland.

Krogh har lagt bak seg to blytunge sesonger på Challenge Tour, men fant tilbake formen for alvor i fjor høst. Han fornyet Challenge Tour-kortet i Q-School-finalen i Spania i november, og har tatt med seg det gode spillet videre til årets sesong.

Tidligere i vinter benyttet han den lange turneringspausen på Challenge Tour til å holde formen ved like på Nordic Leagues vinterserie i Spania, der han endte med tre topp-5-plasseringer på fire turneringer – inkludert hans tredje seier i karrieren. I sesongstarten på Challenge Tour i Kenya i mars endte han på 14.-plass – hans beste plassering siden august 2016.

For Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) sitt vedkommende ble uken av det forglemmelige slaget. Med runder på 74 og 78 slag endte han ti over par sammenlagt, seks slag bak cutgrensen.

Neste Challenge Tour-turnering går av stabelen i Tyrkia 26. til 29. april.