Krogh (Drammen GK), som spiller for første gang siden Q-School-finalen i november, åpnet med en stabil runde på Tour Course på tre under par, bestående av én eagle, to birdies og en bogey. Det holder til delt 9.-plass, fem slag bak lederen Jesper Kennegård fra Sverige, som på sin side spilte på Stadium Course.

Kroghs score var feltets tredje beste på Tour Course, på en dag der alle starter ble utsatt med to og en halv time på grunn av frost på morgenkvisten.

Etter å ha spilt dårlig både i 2016 og 2017 fant Johannessen for alvor formen mot slutten av fjorårssesongen, og det skal bli spennende å se om de samme positive tendensene fortsetter i den nye sesongen. Krogh har spillerett på Challenge Tour denne sesongen, men holder turneringsformen ved like på Nordic League frem til sesongstart i slutten av mars.

Neste norske navn på leaderboardet i Spania er Jørgen Winther Johansen på delt 22.-plass (-1). Ett slag bak ham følger Sander Stavnar, Fredrik F. Fossum og Aksel K. Olsen. på delt 27.-plass. Olsen er kanskje det fremste norske håpet til å sikre seg en Challenge Tour-billett i år gjennom en topplassering på Nordic League-pengelisten. I fjor misset han den viktige topp-5-plasseringen med bare 262 euro.

På delt 46.-plass (+1) ligger Challenge Tour-spiller Jarand Ekeland Arnøy, Gøran Sømme Haglund og Kristoffer Reitan, som har endt på andre- og tredjeplass i Mediter Real Estate Masters de to siste årene.

Vetle Marøy, Elias Bertheussen, Martin Ulseth, Eirik Grønhaug, Anders Ellingsberg, Petter Mikalsen og Kevin A. Wright ligger utenfor den foreløpige cutgrensen.

Leaderboard

– – –

Før turneringen

Sesongstart for 15 norske spillere i Spania

Mediter Real Estates Masters har 15 norske spillere på startstreken, og blant de det er knyttet størst forventninger til, har vi navn som Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) Kristian K. Johannessen (Drammen GK), Aksel K. Olsen (Stavanger GK), Elias Bertheussen (Byneset GK) og Kristoffer Reitan (Oslo GK).

Både Arnøy og Johannessen har full spillerett på Challenge Tour i 2018, men der er sesongstart fortsatt en halvannen måned unna. Derfor benytter de sesongstarten på Nordic League til å holde turneringsformen ved like.

Etter å ha spilt dårlig både i 2016 og 2017 fant Johannessen for alvor formen mot slutten av fjorårssesongen, og det skal bli spennende å se om de samme positive tendensene fortsetter. For Arnøy markerte 2017 hans gjennombrudd etter to andreplasser på rad på Challenge Tour. På bare 14 turneringer sikret han en sterk 44.-plass på Challenge Tour sammenlagt.

For Aksel K. Olsen er det mye å revansjere i 2018. Hans forrige sesong vil bli husket for hvordan han hadde alle marginene mot seg da sesongen nådde sitt klimaks. Han endte året på sjetteplass på pengelisten, bare 262 euro bak femteplassen som hadde gitt opprykk til Challenge Tour. Én av spillerne over ham på pengelisten, Åke Nilsson, klarte imidlertid å spille seg til Q-School-finalen, og hvis Nilsson hadde klart cuten her, ville Olsen rykke opp til Challenge Tour. Nilsson misset imidlertid cuten med ett fattig slag. 

Olsen har vært stabiliteten selv på Nordic League siden han debuterte som proff sommeren 2016. Han har fire andreplasser og en tredjeplass på samvittigheten, men har ennå til gode å vinne.

Elias Bertheussen har også ambisjoner om å sikre Challenge Tour-kortet denne sesongen, slik han gjorde i 2014. Trønderen hadde en tøff start på fjoråret da han i tillegg til å bli rammet av kyssesyke misset Team Norway-plassen etter svake resultater over lengre tid. Det var kanskje sparken i baken som han trengte, og noen måneder senere tok han sin første Nordic League-seier på tre år. Han spilte seg tilbake i Team Norway-varmen og avsluttet sesongen på 14.-plass på pengelisten. 

Kristoffer Reitan sluttet i vinter på Oklahoma State University etter bare ett semester som student. Han har bestemt seg for heller å bruke all energi på golfsatsingen, men 19-åringen kommer likevel til å beholde statusen som amatør resten av sesongen. Det hindrer ham likevel ikke i å konkurrere på profftouren Nordic League, hvor han fra før står med tre topp-5-plasseringer på syv forsøk. Han står med en andre- og tredjeplass i Mediter Real Estates Masters de to siste årene. Til tross for at han både har status som amatør og er en av feltets yngste, må han dermed finne seg i å være en av favorittene.

De andre norske spillerne i startfeltet er Anders Ellingsberg (Drøbak GK), Jørgen W. Johansen (Moss & Rygge GK), Eirik Grønhaug (Haugesund GK), Vetle Marøy (Bergen GK), Kevin A. Wright (Miklagard Golf), Martin Ulseth (Byneset GK), Fredrik F. Fossum (Stiklestad GK), Petter Mikalsen (Stavanger GK), Sander Stavnar (Vestfold GK) og Gøran S. Haglund (Sandnes GK). 

Turneringen spilles over tre runder og avsluttes torsdag. Tre dager etter at turneringen er ferdigspilt, slår PGA Catalunya Resort Championship i gang på samme bane. Deretter venter en pause på to måneder før Nordic League vender tilbake til Skandinavia.

Ukens startfelt i Mediter Real Estate Masters er ifølge arrangøren det sterkeste i turneringen noensinne. Navn som Michael Hoey, Florian Fritsch, Sam Hutsby, Chris Doak, Joel Stalter, Alvaro Velasco og Joel Sjöholm har alle erfaring fra europatouren.

Link til turneringsside