Høstens Q-School-kvalifisering skulle i utgangspunktet bli en kamp for å hindre nedrykk tilbake til Nordic League for Kristian Krogh Johannessen, som har hatt en tung sesong på Challenge Tour.

Etter en høst med knallhard trening er selvtilliten tilbake for fullt, og nå ligger han i stedet an til opprykk til europatouren.

– Det har vært veldig stabilt så langt. Det har ikke vært noe spektakulært, men jeg holder meg i spill fra tee hele veien og senker de viktigste korte puttene. Jeg er godt fornøyd, konstaterte Krogh til Norsk Golf etter å ha levert et scorekort som talte 67 slag mandag.

Tredjerunden på fem under par var uten en eneste bogey og har foreløpig sendt ham 15 plasser oppover til leaderboardet til delt 6.-plass, åtte under par sammenlagt og fem slag bak lederen Laurie Canter fra England.

Enda viktigere er det at han har skaffet seg en luke på tre slag ned til topp-25, som er de som avanserer til europatouren etter seks runder.

Han er dermed på stø kurs til å sikre minst Challenge Tour-spill neste år: Tirsdag settes cuten ved de 70 beste, og alle som klarer cuten i finalen, er garantert spill på Challenge Tour i 2018. Krogh har hele åtte slag ned til cutstreken.

Selv sier han at han har et avslappet forhold til hva som skjer på leaderboardet.

– Jeg har forsøkt å forberede meg til dette som en vanlig turnering. Jeg har lagt en strategi som jeg er komfortabel med, og jeg klarer å spille til mine styrker. Andresteget av kvalifiseringen forrige uke var en veldig bra oppkjøring hvor jeg også fikk spilt på meg litt ekstra selvtillit sier Krogh.

Der viste han hvor små marginer det kan være i golf. Han lå an til å ryke ut av andresteget, men avsluttet med tre birdies på de fire siste hullene for å sikre en plass i finalen.

– Jeg har funnet tilbake til godfølelsen igjen. De henger sammen med at jeg har trent mer riktig, fokusert mer på følelse i stedet for teknikk, og jeg har tatt mer eierskap til prosessen selv. De to første rundene ble spilt i mye vind. Tidligere denne sesongen har jeg mistet kontrollen helt når forholdene har vært dårlige. Nå er det veldig solid, sier Krogh.

– Du har hatt litt vondt i ryggen tidligere i høst. Hvordan holder kroppen stand så langt?

– Jeg kjenner at det har blitt mye golf i det siste, men jeg har gjort en bra jobb med fysioterapeut og kiropraktor de siste ukene. Jeg har virkelig jobbet med øvelsene de har gitt meg. Forhåpentligvis går det greit med tre runder til.

Treneren hans Jonas Lilja er godt fornøyd med hvordan Krogh har klart å snu spilllet.

– Han har spilt stabilt og modent. Det er langt igjen, men det er herlig å se at han får ut litt av det som vi vet bor i ham, sier Lilja.

Kristian Krogh Johannessen spilte en bogeyfri runde mandag. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Tage og Arnøy falt – Olsen kan bli Challenge Tour-spiller

Tidlig på dagen var hele tre norske spillere nær topp-25. Dessverre falt Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) tilbake.

Tage falt til 58.-plass (-2) med en runde på par og har nå fire slag opp til topp-25, mens Arnøy nå befinner seg nede på 68.-plass etter en skuffende runde på fire over par, 59 plasser under der han startet dagen. Både Arnøy og Tage er for øvrig sikret spill på Challenge Tour neste år.

I tillegg til den norske trioen er det også grunn til å følge spent med på hva som skjer med svenske Åke Nilsson denne uken. Han deler 49.-plassen på tre under par.

Hvis Nilsson klarer cuten på tirsdag, rykker Aksel K. Olsen fra Stavanger opp til Challenge Tour i 2018. Nilsson har en luke på tre slag ned til feil side av cutstreken.

Leaderboard