Krogh (Drammen GK) gjorde et tigersprang oppover leaderboardet på fredagens andrerunde, der han startet eagle-birdie-birdie-birdie og til slutt kom seg inn på seks under par for dagen. Dermed hadde han en delt 11.-plass som utgangspunkt for lørdagens «moving day».

Der kom han godt i gang med birdie allerede på åpningshullet. Han gjorde dagens første bogey på hull 3, men svarte umiddelbart med to birdies på rappen. De ble imidlerid annulert av to bogeys på rad, men med birdie på hull 9 rundet han av en fargerik front-nine på én under par.

Han fulgte opp med dagens fjerde bogey på hull 11, men med eagle og birdie på de påfølgende hullene rykket han oppover leaderboardet. Med tre par og en bogey på de fire siste hullene kunne han til slutt signere for en fin runde på to under par – hans tredje strake runde under par.

Dermed ligger han på en flott 12.-plass (-10) før siste runde, fire slag bak topp ti og ti slag bak den overlegne lederen Shubhankar Sharma fra India. Plasseringen hans på leaderboardet blir enda sterkere når man tar i betraktning at det var hele 240 spillere som stilte til start denne uken. 

Kroghs største utbetaling i en turnering tidligere i karrieren er på cirka 70 000 kroner. En topp-10-plassering på søndag er verdt fra 275 000 kroner.

Krogh fikk sin debut på europatouren i Australia forrige uke, hvor han misset cuten. Spillet i Sør-Afrika minner mer om det solide spillet han har vartet opp med tidligere i høst.

– Det er en veldig nyttig erfaring å få mulighet til å teste meg på dette nivået. Man merker at det er høy kvalitet på hele feltet, og de beste spillerne er veldig solide. De gode slagene de slår, er veldig bra, og de slår færre dårlige slag enn spillere på de lavere tourene, sier Krogh til Norsk Golf.

I tillegg til Krogh spiller også Espen Kofstad og Eirik Tage Johansen i Sør-Afrika denne uken. Det er første gang på syv år at tre nordmenn stiller til start i én og samme europatour-turnering. Krogh sier det hjelper på akklimatiseringen å kunne være sammen med Espen Kofstad, som har mye erfaring fra Europas øverste nivå.

– Det er veldig ålreit å kunne være mye med Espen, som kjenner alt og alle her. Det har gjort det litt lettere for meg å konsentrere meg hundre prosent om golfen, sier Krogh.

Kofstad, som fortsatt er litt rusten etter det lange skadeavbrekket, får dessverre ikke mulighet til å fullføre turneringen. Han klarte ikke å hente seg inn etter den skuffende åpningsrunden på tre over par. Til tross for en sterk 67-runde fredag misset han cuten med tre slag.

Eirik Tage Johansen kom seg på sin side på riktig side av cutstreken. Han har levert runder på 73, 66 og 72 slag. Det gjør at han ligger på delt 60.-plass, fire under par sammenlagt.

Mens Espen Kofstad skal tilbringe hele 2018-sesongen på europatouren, kommer Tage og Krogh primært til å konkurrere på Challenge Tour. Den sesongen slår imidlertid ikke i gang før i mars. Krogh sier han foreløpig ikke har bestemt seg for hva han skal gjøre i mellomtiden.

– Planen er å spille turneringer, jeg vet bare ikke hvilke ennå. Jeg har lyst til å spille noe annet enn Winter Series på Nordic League. Det blir kanskje noen turneringer i Australia på nyåret. Jeg kommer kanskje med i europatourturneringen i Perth, og forhåpentligvis kan det bli noen starter på den australske touren. Jeg må ta det litt som det kommer.

Leaderboard