De norske juniorene har denne uka spilt lag-EM for amatører. Turneringen, som ble spilt over fem dager, ble arrangert på St. Laurence Golf.

Puljespillet de to første dagene fungerte som en slags kvalifisering til de tre siste dagene, hvor det ble spilt matchspill om plasseringene.

Høyt nivå

Totalt nitten lag deltok i mesterskapet. Norge endte til slutt på 16. plass.

– Plasseringen gjør at inntrykket kanskje er at de norske jentene har underprestert, men det er definitivt ikke realiteten, skriver Geoff Dixon og Gordon Morrison i det norske trenerteamet.

Julie Boysen Hillestad, Anna Krekling, Tina Mazarino, Mia Sandtorv Lussand, Franziska Sliper og Emilie Øverås utgjorde det norske laget, som endte på 13. plass i innledningsrunden, dermed B-sluttspill, og spill om plassene fra 9 til 16.

– Det er ingen tvil om at standarden på europeisk jentegolf begynner å bli høy, det vises blant annet på at 22 av jentene lå under banens par etter singel-rundene i kvalifiseringsspillet.

LES MER: Slik skal de norske guttene nærme seg verdenstoppen

Dixon og Morrison mener de norske jentene holder nivået i deler av spillet, men har forbedringspotensiale andre steder.

– Fra tee til green imponerte våre jenter stort, men nærspillet var en helt annen historie!

Trening, trening, trening

– Hvis de norske spillerne skal forbedre seg på dette området, er det avgjørende at fokuset her økes. Realistisk trening er et absolutt krav! Hvis en spiller skal spille godt på raske, ondulerte greener, så må treningen bli mer variert.

De norske laglederne ser også et annet område med forbedringspotensiale:

– De norske spilte generelt veldig godt fra normale og gode posisjoner (når de står flatt, fra fairway o.l.), men fra vanskelige posisjoner var ikke suksessraten like høy, skriver Hagen og Morrison.

– Vi har lært mye om jentene denne uka, og vi er sikre på at jentene har lærte mye om seg selv. Det harde arbeidet fortsetter!

Sverige ble europamester etter å ha slått Italia i finalen.

Leaderboard jenter