Lag-NM for juniorer startet tirsdag, og spilles over tre dager. De to første spilledagene består av 36 hull med foursome om morgenen og fourball på ettermiddagen, mens det kun spilles 18 hull singel på torsdag.

Drammen Golfklubb seiret på hjemmebane i gutteklassen i fjor, og fikk dermed beholde hjemmefordelen også i år.

Etter turneringens første dag er imidlertid tittelforsvarerne et stykke bak, for det er Stavanger Golfklubb som har tatt styringen blant gutta etter tirsdagens spill. 

Siddisene spilte solid i foursome på morgenkvisten, og var totalt én under par for dagen da de bega seg ut i fourball etter lunsj. Her satte Stavanger-gutta i gang et birdekjør uten sidestykke, og Kristian Leik Woie og Petter S. Møller kunne til slutt signere for en forrykende 62-runde, ni under par.

Da lagkameratene Tomas Helgø og Ruben Pettersen i tillegg fulgte opp med 66 slag, endte de hele 14 under par på ettermiddagsrunden.

Stavanger leder med fire slags margin ned til Oslo Golfklubb, og ekstra imponerende er det at alle Stavanger-gutta fikk spille på turneringens første dag.

Ole Jørgen Friestad, som sto over ettermiddagens fourball, leverte nemlig en knallsterk 69-runde i foursomepar med Petter S. Møller på morgenen. Det er tydelig at Stavanger har et svært stabilt lag, men samtidig er det lenge igjen av turneringen.

Vestfold Golfklubb ligger på tredjeplass blant gutta, men har et stykke opp til Oslo og Stavanger. Vestfoldingene ligger -4 totalt, og er avhengig av en god dag på banen onsdag for å spille seg inn i kampen om de to øverste plassene.

I jenteklassen var Losby Golfklubb best av alle på turneringens første dag. Med -5 totalt er de eneste lag under par blant jentene, og leder med fem slag på Drøbak Golfklubb.

Karoline Lund og Henriette Eidsæther Syr leverte varene i Losby-drakta fra morgen til kveld. 70 slag i foursome var soleklart best av alle, og da de attpåtil fulgte opp med 67 slag i fourball var det ingen tvil om hvem som skulle toppe jenteklassen etter første dag.

Turneringen er imidlertid langt fra over. Drøbak-jentene Sandra Nordaas og Julie Schøyen Reinertsen ligger og lusker kun fem slag bak, og har alle muligheter til å tette igjen gapet onsdag. 

Bærum Golfklubb ligger på tredjeplass i jenteklassen med fire over par, og representeres av Emily Michelle Laws og Anna Cathrine Krekling med Malena Sævareid Austerslått som reserve.

LEADERBOARD GUTTER

LEADERBOARD JENTER