Mens søndagens innspurt ble en spennende affære i dameklassen, var Jarand Ekeland Arnøy aldri truet på toppen av leaderboardet i herreklassen.

Bergenseren tok med seg en ledelse på hele syv slag til søndagens tredje og avsluttende runde, takket være runder på 72 (E) og 65 (-7) slag lørdag.

Arnøy Lauritzen Norgescup
Synne Lauritzen og Jarand Ekeland Arnøy.

Søndag rundet han den vindfulle helgen av med tre birdies, fem bogeys og resten par. Selv om 74-runden var hans svakeste denne uken, var det likevel nok til en komfortabel seier med fem slags margin over hjemmespiller Marcus Eidelöf. Arne Ravndals tredjeplass (+1) sørget for at Sandnes fikk to spillere på pallen i sesongåpningen.

Dette var forøvrig Jarand Ekeland Arnøys første Norgescup-triumf, og hans tredje strake pallplassering.

Synne Laurtizen kan takke en imponerende back nine for at også hun endte opp på toppen av pallen for første gang i Norgescup-sammenheng. Skjeberg-jenta startet søndagen tre slag bak lederen Renate Hjelle Grimstad, men da Grimstad begynte å slite tidlig åpnet det døren for spillerne bak.

Halvveis på søndagens runde var det Arendal & Omegns Karoline Stormo som plutselig ledet med to slag. Lauritzen klarte imidlertid å vippe Stormo ned fra toppen takket være to under par på back nine, mens Stormo på sin side gikk de samme hullene fire over par.

Lauritzen signerte til slutt for ukens andre 70-runde og -2 totalt, noe som holdt til seier med fire slag over Stormo. Losbys Karoline Lund endte på tredjeplass, ytterlige ett slag bak.

Neste Norgescup-turnering spilles på Kongsvingers GK 15. og 16. mai. Vi minner om at neste helg går startskuddet for Titleist Tour på Sola GK.

Resultater damer 

Resultater herrer