Ledende Hend centimetere fra albatross

Scott Hend leder etter tredje runde av True Thailand Classic. Men australierens bogey på hull 18 gjør at Thongchai Jaidee og Miguel Ángel Jiménez følger hakk i hæl.

41 år gamle Hend gikk en ny god runde på europatouren lørdag, og endte til slutt seks under par for dagen. På det 13. hullet var han svært nære å klare albatross.

En lang drive midt i fairway ble fulgt opp av et slag med femmerjernet hvor ballen traff i fremkant av greenen, spratt opp og trillet i retning av hullet. Men dessverre for australieren trillet ballen bare et par centimeter til venstre for hullet. Men en eagle er uansett ikke noe å skjemmes over.

Etter lørdagens runde ligger australieren 15 under par sammenlagt, og leder turneringen med ett slag på Jiménez og hjemmehåpet Jaidee før søndagens avgjørende runde.

– Det var en god runde som setter meg i en god posisjon. Jeg spilte veldig solid og puttet ganske bra. Jeg gjorde bare én feil, så det var ganske bra, forteller Hend, som vant sin første og foreløpig eneste seier på europatouren i Hong Kong i fjor.

Miguel Ángel Jiménez er ute etter å forbedre sin egen rekord som europatourens eldste vinner. 51-åringen spilte tre birdie og resten par på lørdag, men mener selv at han hadde sjanse til å spille fem-seks under par på runden.

– Jeg spiller bra. Jeg bommet på noen putter, men jeg skaper mange sjanser, sier spanjolen.

Blant de skandinaviske spillerne topp 20 i turneringen finner vi svenske Alex Norén på en delt 5. plass, fire slag bak Hend sammenlagt. Landsmann Johan Carlsson gikk en 70-runde lørdag  og ligger på en delt 9. plass etter tredje runde. Han er 10 under par.

Thomas Bjørn (Danmark) og Rikard Karlberg (Sverige) er blant de 7 spillerne som deler på 13. plassen. De ligger ni under par sammenlagt.