Ventura var denne uken i aksjon i andresteget av Web.com Tour-kvalifiseringen på TPC Craig Ranch i McKinney i Texas, og etter en fire dager lang tålmodighetsprøve i kalde, vindfulle og våte forhold klarte han å komme seg gjennom nåløyet og spille seg til en plass i finalen.

Dermed er han garantert en liten kategori på Web.com Tour neste år, og spiller han bra i finalen, kan han vinne full arbeidstillatelse på nivået under PGA-touren.

– Det er rett og skikkelig deilig. Dette var en turnering med veldig mye press. Q-School regnes jo for å være et av verdens vanskeligste «jobbintervjuer», sa en strålende fornøyd Ventura til Norsk Golf etter runden.

– Jeg har tenkt mye på denne kvalifiseringen. Både fordi det gjør det mye lettere for meg å skaffe meg visum i USA videre når jeg har en Web.com Tour-kategori å vise til, men også fordi det betyr at jeg har et sted å spille neste år. I tillegg får jeg sannsynligvis noen muligheter på Challenge Tour i Europa. Grunnen til at jeg valgte å spille Web.com Tour-kvalfiiseringen i stedet for europatour-kvalifiseringen i høst, er fordi det er PGA-touren som jeg jobber mot. Og da er det i USA jeg må satse, forteller Ventura.

Måtte spille klokt

Ventura hadde en treg start på ukens kvalifisering, men tråkket på gassen med en 66-runde torsdag som sendte ham langt oppover leaderboardet.

Fredagens avslutningsrunde på én under par tok ham til ti under par og delt 12.-plass. Det var nok til å sikre finaleplassen med to slags margin.

– Jeg slo ikke så veldig bra denne uka, og det tvang meg til å spille smartere og mer konservativ golf. Jeg måtte være tålmodig og gjøre det beste ut av det jeg hadde. Det gir veldig mye selvtillit på veien videre å vite at jeg kan levere så bra selv når spillet ikke sitter helt, konstaterer 23-åringen som nå har vært gjennom tre kvalifiseringssteg (inkludert pre-kvalifiseringen før førstesteget) på vei til finalen i Chandler i Arizona fra 6. til 9. desember.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kristoffer Ventura er enn så lenge bosatt i Oklahoma. Snart tar han sikte på å flytte til golfparadiset Jupiter i Florida. (Foto: Oklahoma State)

Ble proff i sommer

Ventura har måttet vende seg til en ny tilværelse denne sesongen etter at han tok steget inn i de profesjonelles rekker i sommer.

Etter å ha kronet et fire års vellykket collegeopphold på Oklahoma State University med å vinne NCAA-mesterskapet i sommer, har han hatt en innholdsrik sesong med syv Challenge Tour-turneringer, som resulterte i to topp-10-plasseringer, samt to PGA Tour-turneringer.

De endte dessverre begge med misset cut, men Ventura tok med seg uvurderlige erfaringer fra turneringene.

Det kan ta et år, og det kan ta tre år, men så lenge jeg trener som jeg gjør, og har troen på det jeg gjør, er jeg overbevist om at det bare er et tidspørsmål,

Kristoffer Ventura

– Det er selvfølgelig noe jeg alltid har drømt om å spille sammen med de som jeg har vokst opp og sett på TV. Det er en spesiell følelse å stå på rangen og se de spillerne rundt seg. Det er noe man må vende seg til, og det er ikke uten grunn at det er vanskelig for nye proffer å hevde seg på touren med en gang. Det krever tilpasning, ikke bare til omgivelsene, men til den nye rytmen med å finne ut av hvor mye og hvordan du skal trene, hvor mye du skal hvile og så videre.

– Jeg har snakket med noen bra spillere på PGA-touren, og de har alle sagt det samme: du må finne ut av hva som passer for deg, og tro på det. Man må ikke forsøke å bare herme etter andre. Min drøm er i hvert fall tydelig. Jeg vil på PGA-touren. Det kan ta et år, og det kan ta tre år, men så lenge jeg trener som jeg gjør, og har troen på det jeg gjør, er jeg overbevist om at det bare er et tidsspørsmål, konstaterer Ventura.

Han sier det også hjelper på motivasjonen å se gutta han har vokst opp med på landslaget i Norge, bite fra seg ute i den store golfverden.

– Det er herlig at Viktor (Hovland) og Kristoffer (Reitan) kommer opp og spiller så bra nå. Det hadde vært helt sinnsykt kult om vi om noen år kunne bli et par-tre norske på touren som kunne spille sammen. Det er veldig inspirerende å se dem spille majors og PGA Tour-turneringer. Det er jo det vi jobber så hardt for.

– Hvordan ser de neste ukene ut for deg frem mot Q-Schooll-finalen?

– Først må jeg ut av landet fordi visumet mitt går ut neste uke. Det kan hende jeg tar meg en tur til Norge og tar meg noen dager fri. Så reiser jeg tilbake til USA og trener steinhardt i to uker frem mot finalesteget, sier Ventura, som inntil videre er bosatt i Oklahoma.

Han tar imidlertid sikte på å flytte til golfparadiset Jupiter i Florida i løpet av nærmeste fremtid.

– Det er der treneren min (Denny Lucas, som også trener Viktor Hovland journ.anm.) holder til, og veldig mange tourspillere er bosatt der. Jeg tror det hadde vært veldig bra for utviklingen min å kunne matche meg mye mot dem.

Andreas Halvorsen prøvde for øvrig også lykken i Q-School i Florida denne uken. Dessverre var hans sammenlagtscore på åtte under par seks slag for langt unna kvalifiseringsgrensen.