For andre gang som profesjonell golfspiller greide Madelene Stavnar (17) cuten i en golf-turnering.

Etter en litt tung sisterunde, der hun gikk tre over på de siste ni hullene (74 slag totalt), falt hun tolv plasser på resultatlista. Dermed endte hun på 36. plass til slutt. Plasseringen er hennes nest beste som proff, etter 11. plassen i Australia i februar.

– Det har vært veldig gøy og lærerikt! Spillet har ikke vært helt på plass så langt, men jeg synes det begynner å komme seg veldig. Jeg begynner å bli vant til profflivet og proffturneringene nå. Jeg stortrives! sier hun til Norsk Golf.

Madelene Stavnar var flere år yngre enn Suzann Pettersen da hun ble proff i 2017. Foto: Illustrasjonsbilde

God fransk åpning

I Jabra Ladies Open, i Frankrike, lå Stavnar på 24. plass etter åpningsrunder på henholdsvis 73 og 70 slag. 17-åringen leverte ti birdier totalt, og avsluttet andre runde superstabilt; med ni par på rad og rekke.

Det ble slått opp ikke bare i Norge, men også internasjonalt da Stavnar ble proff i 2017. Hun var faktisk flere år yngre enn det Suzann Pettersen da hun ble proff som 19-åring, i 2000.

Jeg får reise verden
rundt, og det er
noe jeg elsker

– Det er veldig kult. Jeg får spille mange kule turneringer med noen av de beste spillerne i verden. Jeg får reise verden rundt, og det er noe jeg elsker.

– Trene med de beste i Norge, får jeg også. Så jeg er veldig fornøyd med valget jeg gjorde.

Økonomi

De store premiepengene har, naturlig nok, latt vente på seg. Men Stavnar sier at dét heller ikke er fokuset så tidlig i karrieren.

– Jeg har fått inn en del sponsorer, og jeg får støtte fra blant annet Norges golfforbund og Vestfold golfklubb, så det går greit. Er fortsatt på jakt etter en hovedsponsor, men vi velger å avvente søket litt, ettersom økonomien er trygg foreløpig.

Madelene Stavnar og Frankrike er tydeligvis en god match. Foto: Facebook/madelenestavnargolf

Hva hun skal bruke eventuelle premiepenger på, har hun ikke tenkt så mye på. Svaret er like proft som golfsvingen.

– Hvilke premiepenger? (latter) Det vet jeg ikke, fokuserer ikke så mye på det. Men premiepengene jeg eventuelt får, brukes til videre satsning.

Major-mulighet

Denne ukens turnering er en del av LET Access series (nivået under damenes Europatour), men samtidig fungerer den som kvalifisering til major-turneringen Evian Championship, som spilles i Frankrike 14. – 19. september.

– Det er bare de to beste som kvalifiserer seg, så det er bare å kline til på siste runde, sa Stavnar etter at cuten var foretatt.

For ordens skyld; før siste runde hadde Stavnar sju slag opp til andreplassen.

Med en kanon sisterunde kan Stavnar kvalifisere seg til en av major-turneringene. Foto: Illustrasjonsbilde

Tiger

Da hun gikk inn i de profesjonelles rekker måtte Stavnar svare på spørsmål fra Europeantour.com om hvem som er hennes store forbilde. Hun svarte Tiger Woods.

Pågangsmotet til
Tiger Woods
imponerer meg

– Jeg har ikke ett forbilde, så jeg måtte bare si et navn. Men jeg syns Tiger er inspirerende. Det som har skjedd i det siste har jeg ikke tenkt så mye på.

– Det er spesielt pågangsmotet hans som imponerer meg.

Daff Daffinrud

Norges andre deltager, Tonje Daffinrud måtte trekke seg tidlig på den andre runden.

– Jeg måtte dessverre trekke meg fra den andre runden i Jabra Ladies Open. Jeg har slitt med håndleddet i de siste to ukene, og det ble verre i dag, skriver hun på Facebook.

Tonje Daffinrud måtte dessverre trekke seg fra Jabra Ladies Open. Foto: Facebook/tonjegolf

– Jeg er utrolig skuffet. Nå reiser jeg hjem for å få ordnet opp i det her, sammen med teamet mitt. Jeg lover å komme sterkere tilbake.

Svenske Johanna Gustavsson ledet med to slag før de to siste hullene. To bogeyer gjorde at hun havnet i play-off om seieren mot franske Isabelle Boineau. På det attende hullet avgjorde Boineau med birdie på første play-off-hull. Begge to er dermed klare for Evian Championship.

Madelene Stavnar var elleve slag fra å kvalifisere seg til sin første major.

Leaderboard