Etter halvspilt avslutningsrunde på Borre Golfklubb hadde både Bertheussen (Byneset GK) og Fosaas (Miklagard GK) føling til toppen av leaderboardet.

På et tidspunkt der lederballen i gruppen foran dem fortsatte å tråkke på gassen på back-nine, begynte imidlertid den norske duoen å slite kraftig på tampen av runden.

Bertheussen var fire under par for dagen etter elleve hull, men tapte terreng til toppen med fire par på rad på de siste ni. Trønderen startet å misse utslagene sine og måtte kjempe hardt for par gang etter gang.

Da utslaget på det 16. par 5-hullet seilet langt ut til høyre og ut i skogkanten, var håpet om seier helt over.

(Artikkelen fortsetter under)

Elias Bertheussen slet med presisjonen på utslagene. Her var det utslaget på hull 10 som bare var to meter unna å gå out-of-bounds. (Foto: Aleksander Ottersen Mile/Norsk Golf)

Etter tre minutter med leting måtte han gå bort til sin provisoriske ball, og med fem slag totalt på andreballen ble det dobbelbogey på scorekortet.

På det neste hullet, et drivebart par 4-hull, klarte han ikke å utnytte den gode birdiemuligheten, og da han treputtet for bogey og en avsluttende 72-runde (-1) på hull 18, var han naturligvis ikke veldig blid idet han satte kursen mot scorekortmottaket.

Bertheussen er nemlig blant spillerne som ligger an til å kvalifisere seg til Challenge Tour (nivå to i Europa) neste sesong, og dermed teller hver eneste innspilte euro i sesonginnspurten. Det gjenstår nå elleve turneringer av Nordic League-sesongen, og Bertheussen ligger på fjerdeplass på poenglisten.

Det er topp-5 ved slutten av året som «rykker opp».

– Det var dårlig. Jeg startet ok, men så begynte jeg å slå dårlig. Jeg fikk noen kjipe smeller på slutten. Akkurat nå har jeg bare lyst til å slutte, sa en ordknapp og frustrert Bertheussen til Norsk Golf etter 8.plassen (-12) – hans tiende topp-10-plassering på 15 turneringer denne sesongen.

(Artikkelen fortsetter under)

Carl Didrik M. Fosaas står nå med en 3.- og 6.-plass på sine to første Nordic League-turneringer i år. Men det kunne fort ha blitt mye bedre, hadde det ikke vært for en nier på scorekortet på tampen av runden. (Foto: Aleksander Ottersen Mile/Norsk Golf)

I likhet med Bertheussen ble det en kraftig smell for Carl Didrik M. Fosaas på det 16. hullet.

Fosaas var stabiliteten selv hele dagen og var seks under par etter 15 hull, men på hull 16 misset han utslaget på feil side av de hvite pinnene på venstre side, 95 meter til venstre for der Bertheussens utslaget havnet.

Da han ti minutter senere misset innspillet med den provisoriske ballen på venstre side, begynte det plutselig å se fryktelig stygt ut.

Han klarte ikke å finne ballen i den tykke roughen til venstre for green i løpet av den tillatte letetiden, og han måtte dermed den lange veien tilbake til fairway for å lade om. Mens han spaserte tilbake, var det en tilskuer som fant ballen liggende pent i semiroughen 20 meter unna der alle hadde lett, men da var det dessverre for sent.

De to mistede ballene resulterte i en blytung kvadruppelbogey for Fosaas. Han holdt på å slå knallhardt tilbake på det neste hullet da han slo driven på par 4-hullet til to meter unna hullet, men eagleputten strøk hullkanten. Med par på det siste hullet ble det til slutt en runde på 70 slag, to under par og delt 6.-plass (-13).

Det var best av de norske spillerne sammen med hans klubbkamerat Kevin Andre Wright, som klatret seks plasser på sisterunden med en runde på seks under par.

Svenske Christopher Sahlström vant turneringen med en imponerende score på 24 under par, hele seks slag foran nærmeste utfordrer.

(Artikkelen fortsetter under)

Det var meget lave scorer i de perfekte forholdene på Borre GK under Borre Open. (Foto: Aleksander Ottersen Mile/Norsk Golf)

Carl Didrik M. Fosaas har hatt et gjennombrudd i år etter en knallsterk førstesesong på college i den amerikanske NAIA-divisjonen. Her har han bare endt utenfor topp-10 én gang, han har vunnet to turneringer, og er rangert som ligaens nest beste spiller med en snittscore på cirka 71 slag.

Dette var Fosaas’ andre Nordic League-turnering for året. Den første endte med en sterk tredjeplass på Gamle Fredrikstad GK i midten av juni.

I tillegg til Bertheussen endte Petter Mikalsen (Stavanger GK) på delt 8.-plass med det som var torsdagens utvilsomt mest innholdsrike scorekort på Borre GK. Han gikk de siste seks hullene på fem under par etter å ha gjort både en hole-in-one og en eagle (!), og kanonrunden på åtte under par løftet ham 17 plasser oppover leaderboardet.

(Artikkelen fortsetter under)

Petter Mikalsen gjorde både hole-in-one og eagle på back-nine i avslutningsrunden på Borre GK. (Foto: Aleksander Ottersen Mile/Norsk Golf)

Overraskelsen Jørgen Lie Viken (Nøtterøy GK), som ledet turneringen etter første dag, delte 12.-plassen på elleve under par, mens Stavanger GK delte 14.-plassen på -9.

Borre Open var årets siste internasjonale proffturnering i Norge. Neste uke reiser Nordic League videre til Sverige og Bråviken Open, mens her hjemme i Norge skal det spilles Norgesmesterskap på Losby, hvor det er et av de sterkeste startfeltene på mange år.

Resultater Borre Open