Søndagens tredje og avsluttende runde utviklet seg til å bli en komfortabel affære for Karoline Lund, som startet dagen i delt ledelse med Michelle Forsland (Oppegård GK). Mens Forsland rundet av uken med 75 slag, avsluttet Lund med en sterk 68-runde (-1). Med unntak av en dobbelbogey på hull 9, var hun feilfri hele veien.

Med -4 sammenlagt vant hun med hele syv slags margin. Michelle Forsland endte på andreplass alene (+3), to slag foran Madelene Stavnar (Vestfold GK) på tredjeplass.

Dette var Karoline Lunds andre seier i Norgescup-sammenheng. Den første kom på Kongsvinger GK i 2014.

I herreklassen kunne Sigurd Aune juble for sin første Norgescup-triumf. Trønderens 67-runde var søndagens nest laveste score på Solastranden, etter Jørgen Winther Johansen (Moss & Rygge GK) 66-runde. Tre birdies, en bogey og resten par løftet Aune fra andre- til førsteplass. Han endte -3 sammenlagt, fire slag foran Winther Johansen. Bård B. Skogen (Haugaland GK) ble nummer tre (+6).

Neste Norgescup-turnering går av stabelen på Nes 09 GK 28. og 29. mai.

Resultater damer 

Resultater herrer 

– – – 

Før turneringen

Da påmeldingsfristens utløp var det over 100 påmeldte til et startfelt på 78 for i utgangspunktet 60 herrer og 18 damer.  Imidlertid var det også betydelig «overbooking» av damer, og turneringsledelsen utvidet derfor andelen damer til 24.    

Norgescup er en serie forbundsturneringer, arrangert i samarbeid mellom NGF og golfklubbene. Norgescup er øverste turneringsnivå for elitespillere – damer og herrer  i Norge, både professjonelle og amatører og inkluderer også norgesmesterskapet.

Målsetningen med Norgescup er å tilby elitespillere turneringer på et høyt nivå, slik at de får nødvendig erfaring for å kunne slå gjennom på et høyere internasjonalt nivå.

Turneringsserien  inngår i verdensrankingen for amatører (WAGR).