Før onsdagens femte og avsluttende runde ligger amatøren Karoline Lund (Losby GK) og Marita Engzelius (Oslo GK) helt oppe på delt fjerdeplass (-7). Det er fem slag bak lederen Casey Danielson fra USA, men enda viktigere så er det fire slag på innsiden av grensen som sikrer europatour-kortet for neste sesong.

Karoline Lund, som for øvrig ble norgesmester tidligere i år, var én over par etter halvspilt runde etter å ha gjort dobbelbogey på hull 8 for dagen, men med en birdie på tampen av runden kom hun seg inn på par. 

– Karoline var ikke like «på» i dag sammenlignet med de to foregående rundene, men hun kom seg likevel inn på par. Det er et tegn på en god spiller, sier Team Norway-trener Geoff Dixon til Norsk Golf, og legger til:

– Hun slår ballen utrolig bra, og hun har imponert meg stort så langt. I dag var det spesielt ett slag som straffet henne hardt, men hun virker uaffektert av situasjonen. Hun er en ordentlig fighter, og hun har gode muligheter i morgen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marita Engzelius ligger an til å bli europatourspiller for første gang. (Foto: LET)

Marita Engzelius gjorde på sin side tre bogeys på de ni første hullene, men svarte mesterlig med fire birdies på back-nine. Hun har i likhet med Lund nå et solid utgangspunkt før den siste runden.

Engzelius har tilbragt hele sin proffkarriere i USA, men nå er det mye som tyder på at det blir retur til Europa.

– Det var en veldig solid back-nine av Marita i dag. Det er sterkt å slå tilbake slik etter den tunge starten. Nøkkelen for henne og Karoline i morgen blir å spille sitt eget spill og å ta ett slag av gangen. Q-School er en vanskelig turnering å gjøre det i, fordi det er så mye som står på spill. Det blir en mental påkjenning for mange spillere i morgen, men spillet Karoline og Marita har vist så langt, bør fylle dem med selvtillit, forklarer Dixon.

Det blir en mental påkjenning for mange spillere i morgen, men spillet Karoline og Marita har vist så langt, bør fylle dem med selvtillit

Geoff Dixon

Hele syv norske spillere kvalifiserte seg til denne ukens Q-School-finale. Så mange nordmenn har aldri deltatt i turneringen på én og samme gang tidligere. Fem av dem klarte cuten, og de er dermed sikret en kategori på Ladies European Tour neste år. Det er imidlertid kun de 25 beste som får full status, mens topp-fem får spille nesten alt av Ladies European Tour-turneringer i 2018.

For øyeblikket ligger de to Vestfold-jentene Celine Borge og Madelene Stavnar på delt 26.-plass, ett fattig slag utenfor topp-25.

Borge falt 17 plasser etter å ha gått to over par tirsdag, mens Madelene Stavnar endelig tråkket på gassen etter en treg start på turneringen. Hun fulgte opp sine tre strake 72-runder med å gå 69 slag (-3) tirsdag. 

– Madelene spilte virkelig bra i dag. Hun slo to baller i vannet, og kom seg likevel tre under. Scoren både kunne og burde vært mye lavere. Hun er i siget nå, konstaterer Dixon.

Stavnar har vært årets yngste spiller på europatouren, men måtte tilbake til Q-School denne uken etter å ha havnet utenfor topp-80 på europatourens pengeliste. Dixon sier det ikke virker som om presset har påvirket henne i Marokko.

– Hun sier til meg at det ikke bryr henne, og det tror jeg henne på. Hun er mest fokusert på å spille bra golf, sier Dixon, som er godt fornøyd med hva de norske har levert i Q-School så langt.

– Fem av syv som klarer cuten og får en eller annen form for kategori på europatouren neste år, er veldig bra. Man vet aldri hva som kan skje i morgen, men de har gitt seg selv et solid utgangspunkt.

Mens Rachel Raastad (Kjekstad GK) og Stina Resen (Oslo GK) misset cuten, har Mariell Bruun (Larvik GK) fortsatt en liten mulighet til å havne topp-25 – men da blir hun helt avhengig av en kanonrunde på onsdag. Hun deler 51.-plassen på +1 sammenlagt, fem slag bak topp-25.

Leaderboard