– Det er denne følelsen man kjemper for hver gang man er med i en turnering, sa en ekstatisk Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) til ladieseuropeantour.com etter å ha blitt dynket ned i champagne på den 18. greenen etter å ha senket den avgjørende birdieputten.

For en start på 2019 det har vært for 33-åringen. Etter flere sesonger på rad der toppresultatene har uteblitt, har det endelig løsnet for fullt. Før denne uken stod hun allerede med en andreplass på europatouren, hennes beste plassering på fem år, en seier på den australske touren og en 11.-plass på LPGA-touren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Natt til søndag kom den endelige bekreftelsen på at Skarpnord er tilbake for fullt da hun klatret til topps i lederballen i Australian Ladies Classic i Bonville og vant turneringen med to slags margin.

– For ti år siden var alt jeg ønsket å spille golf. Det kom til et tidspunkt hvor jeg spurte meg selv: ønsker jeg virkelig å gjøre dette? Ønsker jeg å gå gjennom all misnøyen og smerten? På en eller annen måte klarte jeg å kjempe meg gjennom det. Det er mange ganger hvor jeg har tenkt at jeg har fått nok, og at jeg heller skal få meg en vanlig jobb hjemme. Men jeg har noe i meg som gjør at jeg ikke klarer det. Jeg kan ikke gi opp. Det er dette jeg elsker å gjøre, selv når det går dårlig. De gode øyeblikkene er så gode, sier Skarpnord om den tunge perioden hun har klart å kjempe seg gjennom.

Avsluttet birdie-birdie

Skarpnord startet dagen ett slag bak toppen av lederen Madelene Sagström fra Sverige, men fikk en dårlig start på runden med bogey allerede på åpningshullet. Det gjorde heldigvis Sagström også, og da svensken gjorde en dobbelbogey på hull 5, var Skarpnord plutselig i delt ledelse sammen med fire andre spillere.

Det er deilig å se at det harde arbeidet jeg har lagt ned, endelig gir resultater

Marianne Skarpnord

Skarpnord tok ledelsen alene idet hun senket en vanskelig birdieputt på det sjette hullet, og med en toputt for birdie på det neste hullet var hun i ensom majestet på toppen. Utfordrerne henne bak henne svarte også med birdies for å vippe henne ned igjen, men nye birdies fra Skarpnord på hull 10 og 11 fikk henne tilbake i «pole position».

Skarpnord ledet med ett slag med tre hull igjen å spille etter å ha gjort bogey på det 13. hullet. Med en ny bogey på det 16. hullet var det plutselig helt likt med to hull igjen. Da brettet sarpingen opp ermene og viste hva hun er god for.

Først rullet hun i en firemeters putt for birdie på hull 17. Deretter skaffet hun seg et perfekt utgangspunkt på det avsluttende par 5-hullet med en monsterdrive på 300 meter (!) midt i fairway.

 

Skarpnord utnyttet den til det fulle og avsluttet med birdie for å sikre seieren med to slags margin over spanjolen Nuria Iturrius. Skarpnords 69-runde tok henne til åtte under par for turneringen og bestod av seks birdies, tre bogeys og resten par.

Dette var Skarpnords fjerde seier på Ladies European Tour og hennes niende profesjonelle seier totalt. Den forrige europatour-seieren hennes kom i South African Women’s Open i 2013, som ble kortet ned til bare 18 hull, mens de to første kom i gjennombruddssesongen i 2009.

– Jeg er henrykt. Jeg er veldig, veldig glad, for de siste årene har jeg slitt og ikke spilt så bra som jeg vet jeg kan. Det har vært en fantastisk start på året, og det er deilig å se at det harde arbeidet jeg har lagt ned, endelig gir resultater, sier Skarpnord.

 

 

I 2009 ble Skarpnord snytt for en plass på Europas Solheim Cup-lag. Hvis hun klarer å fortsette årets sesong i samme spor som hun nå har startet den, er det liten tvil om at kaptein Catriona Matthew må ta Skarpnord med i vurderingen!

 

 

NB! Tonje Daffinrud endte på 34.-plass i Australia med en tung avslutningsrunde på 78 slag. Karoline Lund ble nummer 46, mens Celine Borge misset cuten.

Resultater

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gratulerer @mskarpnord 🏆🇳🇴 Det er så fortjent!

A post shared by Tonje Daffinrud (@tjdaff) on Feb 23, 2019 at 10:17pm PST