Etter flere sesonger rad med stabilt spill, men hvor topplasseringene har uteblitt for Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK), ser det omsider ut som om det virkelig er i ferd med å løsne for den 32 år gamle sarpingen.

For tre uker siden leverte hun sin beste plassering på fem år da hun endte på andreplass på europatouren i Abu Dhabi, og søndag fortsatte oppturen da hun gikk helt til topps i 36-hullsturneringen Ballarat Icons ALPG Pro-am på den australske LPGA-touren.

Med runder på 69 og 68 slag endte Skarpnord syv under par, ett slag foran Celina Yian fra Australia. Seieren var verdt 4500 australske dollar, drøye 27 500 kroner. Selv om det ikke var den største turneringen, er det nok en kjærkommen dose selvtillit før et travelt turneringsprogram de neste uke.

Dette var Skarpnords åttende profesjonelle seier i karrieren og hennes andre på den australske touren. Skarpnord har tidligere uttalt at hun føler seg hjemme i Australia, og det er kanskje ikke så rart med tanke på at hun er forlovet med den australske tour-veteranen Richard Green.

Det lover også godt med tanke på at de tre neste Ladies European Tour-turneringene også er lagt til Australia.

Australian Ladies Classic Bonville spilles fra 21. til 24. februar, før Actew AGL Canberra Classic spilles uken etter. Deretter rundes turneen «down under» av med Women’s NSW Open 7. til 10. mars.

Europatour-spillerne på herresiden befinner seg også i Australia om dagen. Kristian Krogh Johannessen, Espen Kofstad og Kristoffer Reitan skal spille ISPS HAnda Vic Open  fra 7. til 10. februar.

Marianne Skarpnord var ikke alene i Australia denne helgen. Karoline Lund (Losby GK) delte 30.-plassen på tre over par.

Resultater Ballarat Icons ALPG Pro-am