20 år gamle Marøy (Bergen GK) rundet dermed av en imponerende førstesesong i Junior College-serien med stil. Marøy, som representerer Odessa College, ledet den nasjonale sesongfinalen NJCAA Men’s National Championship med ett slag før fredagens fjerde og avsluttende runde.

Der var en runde på en over par nok til å øke luken på toppen av leaderboardet. Med -7 sammenlagt vant han med to slag over Eastern Florida States Kerry Sweeney og Michael DeMorat. Marøy gjorde tre birdies og fire bogeys på vei til den imponerende seieren.

Bergenseren har imponert på junior college siden han flyttet til USA i fjor sommer. I høst vant han to turneringer, og ble raskt rangert som den beste spilleren i hele Junior College-systemet (NJCAA).

Han har også skapt overskrifter når han ikke har vunnet turneringer: Under en collegeturnering i Texas i november i fjor gjorde han hole-in-one og albatross på samme runde, en prestasjon han blant annet ble intervjuet av The Golf Channel for.

Les også: Se norsk 20-åring på Golf Channel 

I mars deltok han i mandagskvalifisering til PGA Tour-turneringen Valero Texas Open, der han var fattige to slag unna å bli den andre nordmannen noensinne til å spille en PGA Tour-turnering.

Resultater NCJAA Men’s National Championship