Martens imponerte med topp-15-plassering

Mens de andre norske spillerne falt, overbeviste Caroline Martens i ActewAGL Canberra Classic.

Martens (Oslo GK) fikk langt fra en optimal start på søndagens avslutningsrunde med dobbelbogey på hull tre, men annulerte den med to birdies på 6 og 7. Hun fulgte opp med bogey på hull 10, men avsluttet med åtte par og en birdie for en avslutning på par (72).

Dermed endte tre under par og en flott 15.-plass , 16 slag bak den sør-koreanske vinneren Jiyai Shin.

– For en fantastisk uke det har vært her i Australia. Den andre turneringen i år, og jeg kom på 15.-plass. Jeg føler meg bra og spiller bra, så jeg gleder meg til tiden fremover, sier Martens etter runden.

Martens har bare spilt fem europatour-turneringer siden starten av 2016. Først ble hun skadet i ankelen og brukte lang tid på å komme seg tilbake. Da hun endelig var tilbake i aksjon på starten av 2017-sesongen, ble hun rammet av et alvorlig tilfelle av hjernehinnebetennelse.

Martens gjorde comeback på nytt under forrige ukes sesongåpning Oates Vic Open, der hun klarte cuten i sin første turnering på ni måneder, og søndagens 15.-plass er forhåpentligvis et tegn på lysere tider i vente for 31-åringen. Dette var Martens’ tredje topp-15-plassering noensinne på Ladies European Tour.

Martens startet søndagens avslutningsrunde i Australia på delt 13.-plass sammen med Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) og Karoline Lund (Losby GK). Martens falt til 26.-plass med en runde på én over par, mens Lund måtte ta til takke med 34.-plass etter å ha rundet av uken med en score på +3. 34.-plass ble det også på Celine Borge (Vestfold GK), som avsluttet turneringen med en 72-runde.

Vestfold-jentene Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar misset cuten på lørdag.

Neste europatourturnering, Ladies Classic Bonville, slår i gang i Australia 22. februar.