I løpet av det første kvarteret Hideki Matsiyama var ute på banen søndag, krympet ledelsen hans fra fire til ett slag.

Det skulle likevel gå over fire timer før vi fikk skikkelig spenning igjen på Augusta National.

Matsuyama fulgte opp sin bogey på åpningshullet med birdie umiddelbart etterpå for å bli varm og finne frem spillet som sikret ham den solide ledelsen i utgangspunktet, og med to birdier til på slutten av front-nine så seierskampen i stadig økende grad ut til å bli et énmannsshow.

Ifølge ordtaket starter imidlertid ikke Masters før på back-nine, og det fikk vi nok en gang demonstrert i årets utgave.

Matsuyama bukket av idet han gikk av green på hull 18. (Foto: Getty Images)

Samtidig som Matsuyama slo innspillet på hull 15 i vannet bak green, begynte Xander Schauffele å tråkke på gasspedalen, og i løpet av noen innholdsrike minutter var ledelsen plutselig krympet fra seks til to slag.

Da kom også nervene for Schauffele, og da han fulgte opp med å slå rett i vannet på hull 16 og gjøre trippelbogey, kunne Matsuyama senke pulsen litt igjen.

To hull lenger frem gjorde det 24 år gamle stjerneskuddet Will Zalatoris sitt for å gjøre det spennende, men Matsuyama stoppet lekkasjen på de to siste hullene, og med bogey på hull 18 kunne han endelig puste lettet ut og feire Asias første Masters-triumf og den første japanske majorseieren på herresiden.

Seieren kom ti år etter at Matsuyama ble beste amatør i Masters-debuten.

Dette var Matsuyamas sjette seier på PGA-touren og hans første på tre og et halvt år.

Matsuyamas totalscore på ti under par var ett slag bedre enn Zalatoris på andreplass, mens Jordan Spieth og Xander Schauffele delte tredjeplassen ytterligere to slag bak.

NB! Viktor Hovland avsluttet Masters med en runde på én over par og endte på 21.-plass.

<Link nederst i artikkelen>

Resultater The Masters