McIlroy fortsatte i samme spor

Rory McIlroy «vant» første runde mot Jordan Spieth i The Players Championship-åpningen torsdag. Han ligger bare to slag bak teten.

Torsdag markerte første runde denne sesongen hvor verdens to beste golfspillere, Rory McIlroy og Jordan Spieth møtte hverandre i samme gruppe. Etter første runde ligger Rory Mcilroy seks slag bedre enn amerikaneren.

Nord-iren åpnet med en runde på tre under par på TPC Sawgrass, to slag bak kvartetten i tet: Hideki Matsuyama, David Hearn, Kevin Na og Charley Hoffman

– Jeg følte meg skarp. Denne turneringen er midten av en lang rekke turneringer for meg. Jeg har tre turneringer på rad etter dette, så jeg forsøker å spare så mye energi som mulig, og bruke den på de 18 hullene jeg skal spille den dagen, sa McIlroy i pressekonferansen etter 69-runden.

Jeg forsøker å spare så mye energi som mulig, og bruke den på de 18 hullene jeg skal spille den dagen Rory McIlroy

Hans runde stod i sterk kontrast til Spieth sin. McIlroy gjorde hele 14 par på runden, og hadde tilsynelatende stålkontroll store deler av runden. Høydepunktet kom på det 16. par 5-hullet, Rorys syvende for dagen. Andreslaget fra 190 meter la seg bare et par meter unna pinnen for en enkel eagle.

Spieth var på sin side to over par etter to hull, og fant aldri rytmen. Han endte tre over par, og måtte jobbe hardt for hvert eneste par.

– Når man får en slik start som Jordan gjorde er det vanskelig å holde seg tålmodig. Men – han kan fort gå de fire første hullene i morgen tre under par, og plutselig være tilbake i turneringen.

McIlroy deler 11. plassen blant annet med Rickie Fowler, som stilnet kritikerne torsdag. Fowler ble nylig stemt frem som PGA Tours mest overvurderte spiller sammen med Ian Poulter. Det var Sports Illustrated som utførte den anonyme spørreundersøkelsen blant tourspillere.

26 år gamle Fowler står foreløpig med kun en seier på touren, men endte i fjor topp-5 i alle majorene – en bragd bare Jack Nicklaus og Tiger Woods har klart før ham.

– Jeg regner med at topp-fem-plasseringer i majorer ikke er så bra. Jeg passer på min egen «business», jeg kommer til å klare meg fint, sa Spieth etter runden da han ble spurt om undersøkelsen.

Tiger ustabil – som vanlig

Tiger Woods var tilbake i aksjon igjen for første gang siden The Masters, og runden bar preg av en spiller med mye trening og lite turneringsspill. Hans berg-og-dalbane-runde inneholdt fem birdies, to bogeys og to dobbelbogeys.

I dag var den høyeste scoren jeg kunne ha levert Tiger Woods

Tiger, som denne sesongen har falt til 125. plass på verdensrankingen, så ut til å komme seg inn på en under for dagen etter å ha chippet inn for birdie på Sawgrass sin ikoniske øy-green på hull 17. Han svarte imidlertid med å hooke utslaget på det 18. ut i vannet.

– Jeg kunne lett ha gått på 60-tallet i dag, og forhåpentligvis gjør jeg det i morgen. Jeg fikk ikke mye ut av den runden. Jeg slo mye bedre enn scoren indikererer. I dag var den høyeste scoren jeg kunne ha levert, oppsummerte Woods runden.

Fredagens sending på Viasat Golf og Viaplay starter klokken 19.00.