Med en tredjerunde på 66 slag (-6) leder han nå 20 under par, fire slag foran danske Morten Ørum Madsen når en runde gjenstår.

Verdenseneren, som har tre seiere, inkludert to majortriumfer, og tre andreplasser i sine seks siste turneringer på European Tour, og har gått på 66 slag eller bedre i en tredjedel av rundene i dette tidspunktet.

McIlroy ser ut til å marsjere mot karrierens 16. seier, men luken på fire slag kunne fort vært enda større: Nord-iren startet lørdagens tredje runde i et forrykende tempo og var fem under par etter åtte hull. De resterende ti hullene klarte han imidlertid «bare» å gå en under par.

Å redde par med en up-and-down på det siste hullet i dag var veldig viktig for å ta med meg momentumet videre til morgendagen

Rory McIlroy

Det er hele 46 hull siden verdenseneren gjorde sin forrige bogey på Emirates CC!

– Det var viktig for meg å gå en ny bogeyfri runde, spesielt når jeg forsøker å forsvare ledelsen. Ved ikke å gjøre noen feil der ute gjør jeg det mye vanskeligere for alle andre. Å redde par med en up-and-down på det siste hullet i dag var veldig viktig for å ta med meg momentumet videre til morgendagen, sa McIlroy i følge europeantour.com etter runden.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg føler jeg kunne gjort litt mer, men jeg skal ikke klage. Jeg leder med fire før siste dag, og har gitt meg selv et veldig bra utgangspunkt. Jeg skal forsøke å spille det samme spillet jeg har gjort de tre første dagene. 

Jeg har vært i denne posisjonen mange ganger før, og vet hvilke farer som lurer der ute. Jeg skal holde meg til den samme spilleplanen, fortsette å spille aggressivt og stole på svingen min, konkluderer 25-åringen.

Dubai Desert Classic var forøvrig der McIlroy tok sin første profesjonelle seier som 20-åring.

Jeg blir ikke alt for skuffet om jeg ikke vinner i morgen

Morten Ørum Madsen

Danske Morten Ørum Madsen på andreplass hadde nok ikke sett for seg at han skulle spille i lederballen denne helgen: Han stod i fare for å misse cuten etter en svak åpningsrunde på 71 slag, men gjorde et tigersprang oppover leaderboardet med en runde på ni under par fredag. Lørdag matchet han McIlroy med en 66-runde.

– Han kommer til å bli vanskelig å slå, han spiller veldig solid der ute. Jeg blir ikke alt for skuffet om jeg ikke vinner i morgen, sier 26 år gamle Madsen. Hans første og så langt eneste seier på European Tour kom i Sør-Afrika i 2013.

Leaderboard