Viktor Hovland kunne knapt bedt om en bedre start på andre runde i sin første turnering som profesjonell golfspiller. Med to birdier på de tre første hullene i Travelers Championship, lå Hovland fem under par totalt.

Men så gikk det meste på tverke.

Tre bogeyer på fire hull

Bogeyer på hull 4, 5 og 7 var ille nok. Men bunnen var ikke nådd. Den store katastrofen inntraff på hull 10.

Hovland slo utslaget 270 meter, og landet – som vanlig – i fairway. Men fra 135 meter misset Hovland greenen, og landet i bunkeren til venstre. Første på andre forsøk kom 21-åringen seg ut.

Fra roughen behøvde Hovland én chip og to putter for å fullføre hullet på sju slag – en katastrofal trippel bogey.

LES OGSÅ:

Under cut-grensa

Dermed var Hovland plutselig på par, og under cut-grensa. Med åtte hull igjen å spille var det ikke nok å fullføre på par. Det var ikke engang nok å gå de siste hullene én under par.

Hovland måtte gjøre minst to birdier, og unngå bogeyer, for å greie cuten. Ingen liten oppgave for en rookie på PGA-touren.

Den første oppgaven var å redde par på hull 11, et par 3-hull: Dét gikk greit. Det neste absolutte kravet var å gjøre birdie på hull 13, det siste par 5-hullet på runden. Det fikset Hovland på mesterlig vis, og hadde bare å tappe i birdieputten.

Hovland og caddie Shay Night viste mental styrke da han slo tilbake etter trippelbogey på hull 10. (Foto: Getty Images)

Neste store birdiemulighet kom på hull, et kort par 4-hull. Hovland nådde greenen på utslaget, og to-puttet for birdie.

I forsvarsposisjon

Dermed var Hovland atter en gang på riktig side av cut-grensa, men jobben var på langt nær gjort. På det påfølgende hull 16 måtte Hovland sette en tremeters putt for å redde par. 

På hull 17 slo Hovland utslaget i fairwaybunkeren, men slo innspillet over vannet og landet trygt på greenen, på mesterlig vis.

Dermed stod hull 18 igjen. Hovland trengte par for å være sikret helgespill, og sine første premiepenger som golfspiller.

Up & down

Utslaget var dårlig, og landet i roughen, over 150 meter fra flagget. Hovland måtte legge seg opp, og slo andreslaget i fairway, drøyt 15 meter fra koppen.

Nå var Hovland avhengig av å gjøre en up and down, hvis ikke var det bare å pakke sammen de nye Ping-køllene og de stripete J. Lindeberg-buksene for denne gang.

Hovland holdt hodet kaldt, chippet ballen helt inntil koppen, og kunne puste lettet ut. Den korte putten for par var ikke til å misse.Dermed er helgespillet i boks, og Hovland kommer til å tjene sine første dollar som profesjonell golfspiller.
 

 

Tidlig start

 

Amerikaneren Zack Sucher leder turneringen på -11. Hovland ligger på delt 57. plass (-2). Spillere som Phil Mickleson, Jordan Spieth, Tony Finau og Padraig Harrington greide ikke cuten.

På lørdag må Hovland og spillepartner Kramer Hickok (USA) opp grytidlig.

Duoen slår ut først av alle, klokka 07.15 AM (13.15 norsk tid).

Leaderboard