Drammenseren, som fra 2008 til 2012 rakk å bli en av de mest meritterte norske collegegolferne noensinne, mistet motivasjonen i fjor, drøye to år inn i proffkarrieren. Han fortalte om sin avgjørelse i et åpent brev publisert på norskgolf.no i august i fjor.

Fredag spilte han sin første turneringsrunde på ni måneder. I Norgescup på Kongsvingers GK, var han den eneste spilleren i feltet som kom seg under par.

Mikkelsen åpnet med en runde på to under par, bestående av fire birdies, to bogeys og resten par. Det gir ham en ledelse på to slag over Aurskog Finstadbrus Michael Tuhus på andreplass før lørdagens andre og avsluttende runde.

– Det var litt spesielt, men samtidig veldig gøy å spille turnering igjen. Veldig avslappet hele veien egentlig! Jeg slo for det meste stabilt, og kom meg greit gjennom med putteren selv om greenene er relativt rustne her, oppsummerer Mikkelsen runden til Norsk Golf etter runden.

Sigurd Aune, Aksel K. Olsen, Sander Stavnar, Rasmus Holmberg, Markus Braadlie og Jonas Svensson deler tredjeplassen på en over par.

Joakim Mikkelsen understreket før turneringen at han ikke har noen planer om comeback til proffgolfen.

– Jeg vil nødig kalle det et comeback å spille Norgescup, men det blir om ikke annet min første turnering siden august i fjor. Hvor mye jeg kommer til å spille senere i år er jeg ikke helt sikker på enda, men jeg skal prøve å være med litt her og der når det passer, sier Mikkelsen til Norsk Golf.

Leaderboard