– Det er utrolig. Nå har jeg god tid til å slappe av og virkelig la månedene som har passert, synke inn. Da starteren annonserte meg som vinneren av The Open Championship og lederen av Race to Dubai på første tee til morgenen i dag, hørtes det nesten ikke virkelig ut, sa den sympatiske italieneren etter at sammenlagtseieren var et faktum.

Molinari endte på en heller forglemmelig 26.-plass (-6) i sesongfinalen DP World Tour Championship , hele tolv slag bak vinneren Danny Willett fra England, men det var likevel nok til å sittende på Race to Dubai-tronen. Willetts seier var for øvrig hans første siden Masters-triumfen i 2016.

Molinari har i tillegg til å vinne sin første majorturnering i The Open Championship tidligere i sommer også vunnet europatourens flaggskipturnering BMW PGA Championship på Wentworth. Han vant også for første gang i USA i Quicken Loans National i juli, selv om den seieren ikke hadde noen innvirkning på Race to Dubai.

Drømmesesongen ble komplett da han vant alle sine fem matcher i Ryder Cup og ledet Europa til seier mot USA i Frankrike.

– Dette er mer enn jeg kunne ha drømt om. Jeg har sett en rekke spillere som jeg mener er bedre enn meg, som ikke har vunnet majorturneringer eller order of merits eller Race to Dubais. Å vinne dette i én og samme sesong er helt utrolig, sier 36-åringen, som nå er tidenes første italienske vinner av Race to Dubai.

Den nye europatour-sesongen slår i gang i Hong Kong allerede 23. november. Uken etter er det klart for turnering i Mauritius hvor både Krogh, Kristoffer Reitan og Espen Kofstad ligger an til å spille.

NB! Tidligere i uken utfordret European Tour Molinari, Jon Rahm og Torbjørn Olesen til en konkurranse litt utenom det vanlige fra toppen av et cruiseskip. Se hvordan det gikk under!