Moore leverte en bogeyfri runde lørdag, og med ni under par totalt leder han turneringen med ett slag foran Jordan Spieth før finalerunden.

Ifølge Moore selv var det nærspillet som reddet ham på turneringens tredje dag, og særlig putteren skal ha mye av æren for den gode scoren. 

– Å gå bogeyfritt rundt denne banen er bra under alle omstendigheter, men i dag var det spesielt imponerende med tanke på hvilke situasjoner jeg satte meg selv i. Jeg klarte å redde noen veldig bra par i midten av runden – mest på grunn av putteren, men også grunnet flere gode chipper. Så havnet jeg plutselig i sonen og gjorde noen fine birdies på vei inn, sa han til Pgatour.com.

Det er svært jevnt i toppen på PGA Tour´en denne uken, og det ser ut til at Moore må levere en sterk sisterunde for å holde utfordrerne bak seg. I tillegg til Spieth på andreplass, ligger nemlig spillere som Patrick Reed, Henrik Stenson og Matt Kuchar godt innenfor seiersrekkevidde.

Ryan Moore er for øvrig en av veldig få spillere på PGA Tour´en som ikke har noen offisiell utstyrssponsor for årets sesong. Moore har representert Taylormade i en årrekke, men har i år valgt å ikke forplikte seg til en bestemt leverandør. Dette innebærer at han til enhver tid kan spille med det utstyret han selv ønsker, men samtidig gir han avkall på enorme sponsorsummer fra kølleleverandørene.

Om Moore skulle vinne denne uken, vil han utvilsomt sitte med gode kort på hånden når fremtidige utstyrsavtaler skal diskuteres.

Av de svenske spillerne som stilte til start i Florida, var det kun Jonas Blixt som ikke klarte cuten. I tillegg til Stenson, som altså er med helt i toppen, fikk både Carl Petterson og Fredrik Jacobson være med i helgen.

Adam Scott misset for øvrig sin første cut på nærmere tre år i Valspar Championship. Australieren har nylig byttet tilbake til en tradisjonell putter, og så ut til å ha store problemer på greenene i Florida.  

LEADERBOARD