Med et scorekort på 64 slag, seks under par, den laveste avslutningsrunden i PGA Championship på 25 år, ble det Collin Morikawa som stakk av med førstepremien på rundt 18 millioner kroner på Harding Park i San Fransisco.

I sin første hele sesong på PGA-touren, i sin første majorturnering som proff, sto den tidligere California-studenten igjen som majorvinner.

Og måten han vant på, vil bli husket av de fleste til evig tid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eagle på hull 16

Sju spillere delte førsteplassen da Morikawa hentet fram driveren på hull 16, et par-4 på 265 meter. Under sterkt press slo 23-åringen et drømmeslag som landet to meter fra pinnen. Og derfra senket han for eagle.

– Utslaget hadde en bra retning og jeg håpet på en fin sprett. Jeg slo en god putt, og nå er vi her, sier en lykkelig Morikawa etter triumfen hjemme i California.

Årets utgave av PGA-mesterskapet ble som kjent flyttet fra mai til august på grunn av korona-pandemien. Og det var ikke mange tilskuere som fikk muligheten til å se Morikawas spektakulære vinnerslag på nært hold.

Men én av dem vil aldri glemme det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Må bare applaudere

Paul Casey hadde nettopp gjort birdie på det samme hullet og klatret opp i delt ledelse. Fra teeboksen på hull 17 så han Morikawas utslag rulle mot flagget.

– For et slag, sier Paul Casey. – Du kan ikke annet enn å applaudere slik. Collin tok utfordringen og leverte varene. Det er hva mestere gjør.

Morikawa vant dermed to slag foran Paul Casey og Dustin Johnson i det som ble en rekordjevn avslutningsdag på Harding Park.

Ti spillere var i posisjon til å vinne da lederballen gikk ut på siste ni. At det til slutt ble én av fjorårets college-amatører som sto igjen som vinner, overrasker ingen lenger.

Morikawa tok sin tredje seier på PGA-touren og rykket opp til en femteplass på verdensrankingen.

På delt fjerdeplass endte Matthew Wolff, den tidligere lagkameraten til Viktor Hovland fra Oklahoma State.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hovland på 33. plass

Dessverre var ikke Viktor selv blant spillerne som søndag kjempet om seier i årets første majorturnering. Men prestasjonen til college-kameratene Morikawa og Wolff er for Hovland en ny bekreftelse på hva som er mulig.

Hovland selv avsluttet også sterkt. Etter to dager over par, slo 22-åringen til med en 66-runde og klatret til en høyst respektabel 33. plass i sin første majorturnering som proff.

Dermed tar nordmannen også med seg en god dose selvtillit inn i det kommende sluttspillet på PGA-touren.

Med fem birdies og minus fire på scorekortet ble søndagen viktig for Hovland, som fikk en strålende avslutning og positiv inngang til tre uker med play-off turneringer.

Den unge garden vil garantert gjøre seg gjeldene også der.

Slik endte PGA Championship