Woods sin andrerunde på én over par var en av de bedre scorene i de brutale forholdene på PGA National, og før «moving day» lørdag ligger den tidligere verdenseneren oppe på delt 14.-plass, fire slag bak de nye lederne Luke List og Jamie Lovemark.

– Jeg spilte virkelig bra i hele dag. Det var vanskelig å score der ute, det er ikke lett å gjøre birdies. Selv når ballen er i fairway, er det veldig vanskelig å slå innspillene nærme fordi det blåser så hardt. Og med en gang man får en birdiemulighet, er det veldig vanskelig å sette puttene, sa en fornøyd Tiger etter runden.

Tiger hadde imidlertid ingen god start på dagen da han allerede på det andre hullet misset driven langt venstre, måtte erklære ballen uspillbar og misset green med det påfølgende slaget. Han klarte likevel å begrense skaden med å senke bogeyputten fra tre meter, og han slo raskt tilbake med birdie to hull senere.

Jeg er bare fire slag bak, så jeg er definitivt med. Jeg føler jeg er der jeg bør være og med muligheten til å vinne turneringen. 

Deretter fulgte fire par på rad før han dro frem dagens første knyttneve etter å ha rullet i nok en birdie fra åtte meter på hull ni. På dette tidspunktet var han helt oppe i toppen, kun to slag bak teten – i skarp kontrast til de forrige turneringene, hvor han har måttet kjempe bare for å holde hodet over vannet.

42-åringen fortsatte å ha en luke på to slag opp til teten helt til dagens første store blemme kom på starten av PGA Nationals «The Bear Trap» – en av de vanskeligste trehulls-strekningene på hele PGA-touren: Tiger valgte feil kølle på det vanskelige par 3-hullet og slo utslaget rett i vannet. Det resulterte i en dobbelbogey på hull 15.

Han fulgte opp med bogey på hull 16 etter å ha treputtet fra over 20 meter, men tok et slag tilbake med en mesterlig birdie på det 17. par-3-hullet – et hull der det var flere trippelbogeys enn birdies fredag, og snittscoren på 3,96 slag var høyere enn to av par 4-hullene på banen.

Med et par på det avsluttende par 5-hullet kunne han signere for 71 slag på scorekortet.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

– Jeg er bare fire slag bak, så jeg er definitivt med. Jeg føler jeg er der jeg bør være og med muligheten til å vinne turneringen. Alt kan skje på denne banen, og med disse forholdene er det helt åpent.

Woods var ikke fornøyd med det lange spillet sitt da han misset cuten på Riviera forrige uke, men noen dager med trening har gjort ham godt.

– Jeg elsker Riviera, men jeg spiller aldri bra der. Nå er jeg tilbake på en bane som jeg kjenner og som jeg har spilt bra på tidligere, og jeg slo mange gode golfslag i dag, spesielt i denne vinden. Jeg kontrollerte ballbanen, og i tillegg var jeg komfortabel med å forme ballen begge veier. Det er veldig betryggende.

– Jeg nærmer meg gradvis. Jeg har gjort noen småjusteringer og slår ballen rent igjen, konstaterer Tiger.

Leaderboard Honda Classic