Takket være en spektakulær eagle fra 140 meter på hull 16 i tredjerunden av AT&T Pebble Beach Pro-Am tar Jordan Spieth med seg en ledelse på to slag ned til fem spillere før søndagens avslutningsrunde.

Dette var andre gang denne uken at Spieth huller ut fra fairway for eagle, og et tegn på at den amerikanske publikumsyndlingen gradvis begynner å nærme seg god, gammel form igjen.

Spieths 71-runde (-1) kom godt i gang med tre birdies, en bogey og resten par på de første ni. Så begynte det å butte imot for 27-åringen som misset kortputt etter kortputt og plutselig gjorde tre bogeys fra hull 10 til 14.

Så snuddet alt hellet på hull 16.

(Artikkelen fortsetter under)

Selv om det har vært Spieths spektakulære eagler som har stjålet overskriftene denne uken, har det vært stabiliteten hans som har vært nøkkelen til at han nå befinner seg i ledelsen etter 54 hull for andre uke på rad.

Jeg klarer endelig stabilt å gjøre de tingene som jeg har ønsket å gjøre i lang tid

Jordan Spieth

Den tidligere verdenseneren har ikke vunnet siden The Open-tittelen i 2017. Putteren har ikke vært like glodvarm som den enn gang var, og Spieth har periodevis slitt kraftig med svingen.

De få gangene han har sett ut til å kunne hevde seg høyt på leaderboardet, har noen ordentlige blemmer på scorekortet stukket kjepper i hjulene for vinnersjansene hans.

Det har ikke vært tilfellet på Pebble Beach.  

– Jeg bryr meg ikke om hvor lang tid det har gått, sier Spieth om muligheten til å avslutte seierstørken på søndag.

– Jeg lar ikke det komme inn i hodet mitt, for de siste par ukene har jeg endelig klart å stabilt gjøre de tingene som jeg har ønsket å gjøre i lang tid, sier Spieth.

Skulle Spieth holde løpet ut på søndag, vil det bli hans 13. seier på PGA-touren – og ikke minst gode nyheter for USAs Ryder Cup-kaptein Steve Stricker.

NB! Kristoffer Ventura deltok også denne uken, men misset cuten med seks slag. Dette var hans syvende missede cut på sine åtte siste turneringer.

Leaderboard