Denne uka spilles lag-EM for juniorer på Forsgårdens Golfklubb, i Kungsbacka, i Sverige. Norge er ett av 19 lag som deltar i mesterskapet, der de åtte beste går til A-sluttspill og medaljekamp, de åtte neste går til B-sluttspill, og de tre dårligste må spille C-sluttspill.

Det første er å nyte det.
Det andre er å lære noe

– Vi har to hovedmål for mesterskapet. Det første er å nyte det. Det andre er å lære noe, sier trener Geoff Dixon, til Norsk Golf.

– Topp 8 er målet

I det innledende spillet, spiller spillerne én atten hulls runde på mandag, og én på tirsdag. Hver dag er det de fem beste (av seks) rundene som teller, og slås sammen totalt. De åtte beste lagene går til A-sluttspill.

– Blir vi blant de åtte beste, så er det en bonus. Topp 8 er målet, men det er ikke det viktigste. Vi har spillere her med stort potensial, så det viktigste er å lære, sier Dixon.

I sluttspillet går spilleformen over til matchplay.

EM spilles på Forsgårdens Golfklubb, i Kungsbacka, i Sverige. (Foto: https://www.ega-golf.ch)

Gode forberedelser

Det norske laget består av Emilie Øverås, Franziska Sliper, Anna Krekling, Tina Mazarino, Karen Klubben og Oda Sofie Kilsti. De to førstenevnte deltar i lag-EM for tredje gang.

– Spillerne blir stadig bedre, absolutt. Emilie gjorde det veldig bra i British open for amatører, Franziska tok nylig en 3. plass, mens Tina spiller stabilt godt. Anna er en lovende spiller som har vunnet turneringer. Oda vant nylig norgesmesterskapet i matchplay og Karen er en lovende links-spiller fra Fana. Det er god atmosfære i laget, og de er gode spillere, sier Dixon.

LES OGSÅ: Sjokkseier i NM. – Det er det største jeg har opplevd!

Når Norsk Golf tar kontakt med treneren, har han akkurat jobbet med spillerne på driving rangen.

– Vi forsøker å gjøre treningen så realistisk som mulig. Det å visualisere forskjellige hull mens spillerne står på rangen. Å spille hele hullet på rangen. Hensikten er å bruke rangen til å forberede dem til det de møter på rangen – å gjøre treningen så realistisk som mulig.

Favoritter

Laget ankom Sverige på lørdag, og har siden spilt banen to ganger. Flere av spillerne har også vært på samling på Forsgärden tidligere.

– Det har vært veldig lite regn her, og fairwayene er knallharde. Greenene er mottakelige ettersom de er vannet, men det er en topp kvalitet bane, som har arrangert store turneringer tidligere. Men fairwayene er harde, og får lang rull. Man får en liten følelse av at det er en links-bane.

LES OGSÅ: Det norske laget avsluttet EM med «drømmegolf»

Sverige er tittelforsvarer, i tillegg til å være amatør, men Dixon tror ikke «søta bror» gjentar fjorsårsbedriften.

– Jeg vil si at Italia er favoritter, men England har også et sterkt team.

Leaderboard lag-EM