University of Arizona måtte gi tapt 3-2 mot Duke i semifinalen onsdag morgen. Duke endte også opp med å vinne hele turneringen etter å ha slått Wake Forest University i en dramatisk finale i Arkansas, der hele tre av fem matcher gikk til omspill.

Nordaas hadde en tung uke individuelt for Arizona og slet også kraftig innledningsvis i sin semifinalematch mot Virginia Elena Carta.

Nordaas brukte 40 slag på de første ni og var fem ned etter halvspilt runde. På back-nine løftet hun spillet betraktelig og tok tre hull tilbake, men tapte til slutt 2&1. Nordaas tapte også kvartfinalematchen sin på tirsdag der hun også kom på etterskudd tidlig med 44 slag på de første ni ni.

(Artikkelen fortsetter under høydepunktene fra finalen)

Your browser does not support iframes.

I de tre innledende slagspills-rundene tidligere i uken var det høye scorer i hele feltet på grunn av turbulente værforhold på Blessings Golf Club, der kun fire av 132 spillere maktet å komme seg under par.

Nordaas leverte runder på 84, 86 og 83 slag, og med en totalscore på hele 34 over par endte hun opp med bare to spillere under seg på leaderboardet. Dermed ble ingen av hennes runder tellende på lagets totalscore i lagkonkurransen, der den dårligste av de fem scorene ble strøket etter hver runde.

(Artikkelen fortsetter under)

Karoline Stormos Kent State ble slått ut tidlig av NCAA-finalen. (Foto: Kent State Sports)

Karoline Stormo – årets norske navn på damesiden i college med hele fem seirer totalt – var også på startstreken i Arkansas denne uken. Dessverre ble sesongavslutningen en skuffende affære for Stormo og hennes Kent State University.

Stormo delte 79.-plassen individuelt med runder på 86, 75 og 75 slag, og Kent State endte på 17.-plass i lagkonkurransen på 54 over par, hele 16 slag bak kvalifiseringsgrensen.

Etter å ha ligget utenfor topp-600 på verdensrankingen for amatører for et drøyt år siden klatret Stormo tidligere i vår helt opp til 32.-plass. Det er det høyeste noen norsk spiller har vært, siden rankingen ble innført i 2007.

På fredag braker herrenes turnering løs på samme bane, med Viktor Hovland som eneste norske spiller med i feltet. Hans Oklahoma State University er regjerende mester og skal forsøke å forsvare trofeet for første gang i lagets historie. De regnes også som favoritter før turneringen starter.