Etter en treg start på turneringen slo Norge kraftig tilbake i fredagens tredje runde, anført av den ferske U.S. Amateur-vinneren Viktor Hovland, og vekket liv i håpet om Norges første medalje noensinne i lag-VM.

Utgangspunktet for lørdagens avslutningsrunde var en delt 7.-plass, åtte slag bak toppen av leaderboardet og fem slag bak pallen. 

Etter en forrykende start på dagen snuste Norge på topposisjonene, men dessverre holdt det ikke hele veien inn. Norge delte til slutt 5.-plassen på 32 under par totalt, tre slag bak Spania på den siste pallplassen og syv slag bak vinnerlaget Danmark, som slo USA med ett fattig slag.

Femteplassen er en tangering av Norges bestenotering i turneringen, som Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og Knud Andreas Krokeide satte i 2016.

– Vi prøvde alt vi hadde, og det så lenge bra ut. Med Viktor på minus syv for dagen etter 14 hull og eaglemulighet på hull 15 hadde jeg høy puls, men en treputt og deretter et slag i vannet ti minutter senere så var det over, sier landslagstrener Niklas Diethelm til Norsk Golf.

Hovland avsluttet med en sterk 67-runde, og med -15 sammenlagt delte han 8.-plassen individuelt, enn plass dårligere enn for to år siden. Hovland var feltets beste spiller de to siste rundene, men hans trege start i turneringen gjorde det for tøft til å nå hele veien opp.

– Viktor spilte som en maskin i dag. Spillet hans holder verdensklasse, sier Diethelm.

Kristoffer Reitan ble nummer 24 i den individuelle turneringen med tolv under par totalt og en avslutningsrunde på fire under par.

– Kristoffer slo magiske driver i dag og var i posisjon for å gå lavt, men han gjorde noen dumme bogeys med wedgene, og han senket ikke nok av de korte puttene, sier Diethelm.

Ytterligere fire slag bak endte Jarle Volden på 46.-plass. I likhet med Reitan rundet han av uken med en 69-runde.

– Jarle hadde den tregeste starten og fikk ikke birdies på de lette par 5-hullene. Han traff pinnen på hull 5 og spratt tilbake ned i bunkeren. Men han fikk i gang putteren og spillet på siste 9 og gikk fire under i innspurten, til tross for en treputt for par på hull 15, sier Diethelm, som avslutter med å rose trioen for spillet de vartet opp med:

– Jeg er stolt over guttas innsats, og jeg synes vi har et veldig bra lag. Disse gutta kan bli gode proffer i fremtiden om de fortsetter å jobbe hardt.