Norges beste seniorer kåret på Asker GK

Ingrid Martens, Tom Selmer, Solveig Moen, Arne Enger og Asbjørn Holtet ble vinnerne i årets norgesmesterskap for seniorer på Asker GK.

Turneringen skulle egentlig gå av stabelen i starten av juni, men ble flyttet til august etter at store nedbørsmengder gjorde det umulig å spille på den opprinnelige datoen.

I helgens tunering konkurrerte feltet under strålende sol på Asker GK, og det ble en jevnspilt og spennende i alle de fem klassene.

I klassen «senior dame», for spillere fra 50 til 59 år, var det Tyrifjord GKs Ingrid Martens som stakk av med seieren etter runder på 82 og 77 slag (+19). Dermed vant hun med knappest mulig margin over Haga Golfklubbs Elin Horgen. Bente Elisabeth Soltvedt fulgte ytterligere fire slag bak på tredjeplass.

Ingrid Martens, som for øvrig er mor til Team Norway-proff Caroline Martens, ble norgesmester i 2001. Dette er hennes første triumf i senior-NM.

Resultater senior dame

I den tilsvarende aldersklassen for herrer vant Tom Selmer fra Losby GK for andre år på rad, med en solid sammenlagtscore på to over par.

Han startet avslutningsrunden på fjerdeplass, men klatret til toppen av leaderboardet med en solid avslutningsrunde som inneholdt én birdie, én bogey og hele 16 par.

Tom Arne Tollefsen (Nøtterøy GK) ble nummer 2 på +5, mens Atle Bartha (Bjaavann GK) kapret den siste plassen på pallen med +7.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Resultater senior herre

I klassen «eldre senior herre» for spillere fra 60 til 69 år vant Arne Enger (Tyrifjord GK) i omspill mot Hauger GKs Sigurd Johann Thinn, etter at begge endte +7 med runder på 75 og 72 slag. Tom Ivar neggen (Drammen GK) ble nummer tre på 11 over par.

Resultater eldre senior herre

I damenes «eldre senior»-klasse, hvor det var fem spillere som stilte til start, vant Solveig Moen fra Vestfold GK med fem slag over Solfrid Foseide (Stavanger GK). Moen endte +29 med runder på 82 og 87 slag. Anne Line Bakkevig (Oslo GK) ble nummer 3.

Dette er andre gang Solveig Moen blir norgesmester for seniorer. Forrige gang var i 2007.

Resultater eldre senior dame

For herrer over 70 år, en klasse som har fått det treffende navnet «supersenior herre», ble det også omspill etter at Asbjørn Holtet (Kjekstad GK) og Trond Syversen (Tyrifjord GK) avsluttet turneringen på +25. I omspill trakk Holtet det lengste strået, og dermed kan han nå kalle seg seniornorgesmester for første gang. Holtet startet avslutningsrunden fem slag bak toppen av leaderboardet, men klatret til topps med en 79-runde,

Alf Henrik Hansen fra Ski GK kapret den siste plassen på pallen med +27 sammenlagt.