Lundgreen (Borregaard GK) avsluttet turneringen med en runde på par, og endte med det også på par sammenlagt. Det holdt til delt 8. plass, seks slag bak vinneren Isi Gabsa fra Tyskland. Tre slag bak henne snek Karoline Stormo (Arendal & Omegn GK) seg inn blant topp-10, takket være en knallsterk sisterunde på fire under par – søndagens laveste score på Drøbak GK.

Cecilie Lundgreen har spilt lite turneringsgolf det siste året. Hun har slitt med en skade i kneet i lengre tid, og ble operert i fjor høst. Turneringen på Drøbak var kun hennes andre for året.

– Det er alltid morsomt å komme hjem og spille. Jeg opererte kneet igjen i oktober i fjor. Jeg spilte min første turnering for året forrige uke og misset cuten. Jeg er veldig fornøyd med at jeg spilte så bra her. Jeg merket på kroppen at det har vært lite golf i det siste, men denne turneringen ga blod på tann, forteller Lundgreen til Norsk Golf.

Hun har for øyeblikket ingen LET-kategori å vise til, men planlegger å spille et fullt program på LET Access/Nordea Tour ut sesongen – forutsatt at kroppen lystrer.

– Planen er å spille så mye jeg kan fremover, smiler Lundgreen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marianne Skarpnord slet med motivasjonen på Drøbak GK. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Proffene skuffet

Med unntak av Lundgreen og Stormo i topp-10, var det lite å juble for sett med norske øyne. Av de 26 norske spillerne som stilte til start, klarte kun syv av dem cuten.

Tre av Team Norways europatour-spillere, Marianne Skarpnord, Caroline Martens og Tonje Daffinrud var med. De måtte finne seg i å spille med favorittstempel før turneringen, men ingen av dem klarte å innfri forventningene.

Daffinrud måtte trekke seg etter åpningsrunden på 77 slag på grunn av en skade i hånden. Caroline Martens måtte ta til takke med delt 19. plass (+6), mens nummer seks på europatourens pengeliste, Marianne Skarpnord delte 23. plassen på syv over par.

Skarpnord innrømmer at motivasjonen ikke var helt på topp denne uken.

– Det har vært veldig mange lange energikrevende reiser de siste ukene. Når jeg først var hjemme i Norge hadde jeg mest lyst til å være sammen med familien min. Motivasjonen var ikke helt der den bør være, sier sarpingen til Norsk Golf.

Hun sier hun ikke følte noe ekstra forventningspress selv om hun spilte på et nivå lavere enn hun pleier.

– Jeg tok dette som tre treningsdager. Jeg har jobbet med noen tekniske endringer, så scoren i seg selv var ikke det viktigste denne uken. Målet var å trene på teknikkendringene i et turneringsmiljø. Det er alltid litt forskjell å trene på range og ute på bane, og dette var en fin anledning til å jobbe med det. 

Vanligvis er det lave scorer når det spilles turnering på Drøbak. Det ble ikke tilfellet denne gang. Klubbens styreleder, Rune Hillås spådde til Norsk Golf før turneringen en vinnerscore på rundt ti under par.

Vinnerscoren ble til slutt på seks under, og bare syv spillere endte under par sammenlagt. Skarpnord sier værforholdene gjorde banen langt mer krevende enn vanlig.

– På fredag blåste det hunder og katter, og i går var det bare fem-seks varmegrader og masse regn. Jeg må innrømme at jeg ikke var veldig keen på å stå opp av sengen i går da gradestokken viste tre grader og regnet pisket på vinduet, smiler Skarpnord som nå tar seg en friuke i Malmø for å følge forloveden Richard Green under Nordea Masters.

Neste turnering på LET Access Tour, Open Generali de Strasbourg spilles i Frankrike fra 11.- til 13. juni. Neste LET Access-turnering i Norge spilles på Larvik GK i midten av august.

Norske resultater

T8. Cecilie Lundgreen (E)

T10. Karoline Stormo (a) (+3)

T19. Caroline Martens (+6)

T23. Marianne Skarpnord (+7)

T25. Rachel Raastad (+8)

T25. Sandra Nordaas (a) (+8)

T31. Renate Hjelle Grimstad (a) (+1)

Resultater Drøbak Ladies Open