Til tross for at han har vært den mest stabile spiller i verdenstoppen etter Tiger Woods sine glansdager, var Dustin Johnson lenge mer kjent for hvordan han til stadighet rotet bort seiersmulighetene i majorturneringene.

I U.S. Open i 2016 brøt han endelig forbannelsen, men med null av fire konverte muligheter med ledelsen etter 54 hull i majorsammenheng var det nok mange som tenkte at Johnsons ledelse på fire slag før søndagens avslutningsrunde i The Masters ikke var trygg.

Han gjorde imidlertid tvilerne til skamme etter en bunnsolid forestilling fra start til slutt.

Med en avslutningsrunde på fire under par, som inkluderte fem birdies på de 13 siste hullene, vant han overlegent med – 20, fem slag foran Cameron Smith og Sungjae Im.

Dustin Johnson takker det glisne galleriet rundt den 18. green etter å ha vunnet The Masters med fem slag. (Foto: Getty Images)

Det var to slag bedre enn Jordan Spieths og Tiger Woods’ gamle rekordscore i The Masters. Nå hører det riktignok med til historien at de myke greenene har gjort forholdene langt enklere enn når turneringen vanligvis spilles i april.

– En drøm har kommet til virkelighet. Jeg kommer til å huske denne dagen for resten av livet mitt, sa Johnson etter seieren.

Selv om Cameron Smith kom til kort i seiersjakten, klarte også han å skrive Masters-historie: med runder på 67, 68, 69 og 69 slag ble han den første spilleren i Masters-historien som har gått fire strake runder på 60-tallet.

Johnsons ledelse på fire slag ble kortet ned til bare ett slag etter at Cameron Smith startet sin runde med å gå de tre første hullene på to under par, samtidig som Johnson fulgte opp med to bogeys på rad på hull 4 og 5.

Stoikeren Johnson lot seg imidlertid ikke affisere og slapp aldri australieren nærmere innpå.

– Jeg klarte å bevise at jeg klarer å få jobben gjort på søndag med ledelsen i en major, og spesielt i vanskelige forhold, sier Johnson.

Johnson kontret med birdies på hull 6 og 8, før han brettet opp ermene og festet grepet om seieren med tre birdies på rad på 13, 14 og 15.

Derfra og inn handlet det bare om å sette på cruise-kontrollen, og med tre avsluttende par kunne han knytte neven og feire sin andre majortittel, hans fjerde PGA Tour-seier siden oppstarten etter korona-pausen og karrierens 24. PGA Tour-seier totalt.

 

Uten en eneste publikummer til stede stod veien opp til «The Butler Cabin» for å motta den grønne jakken i skarp kontrast til de elleville scenene da Tiger Woods vant i fjor. 

Flere bemerket på Twitter at innrammingen var passende for Johnsons personlighet, som ikke akkurat pleier å spille med følelsene på utsiden av kroppen:

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

 

I seremonien etter runden sprakk imidlertid fasaden til Johnson, som måtte ta til tårene da han fortalte om hvordan han har drømt om å vinne The Masters helt siden han var liten gutt:

 

Om bare fem måneder igjen får han mulighet til å forsøke å forsvare seieren. Da er også Viktor Hovland på startstreken.

Det er bare å merke av i kalenderen!

Resultater