Lørdagenes tredjerunder i golf kalles ikke «moving day» uten grunn. Da skal spillerne legge grunnlagget før finalerunden og posisjonere seg så godt de kan, før turneringen skal avgjøres.

Det var nettopp det Kristoffer Ventura gjorde lørdag – bare et døgn etter å ha klart cuten med et nødskrik. Med -3 sammenlagt og delt 64.-plass som utgangspunkt foran lørdagens runde brukte han ikke lang tid på å skyte fart oppover leaderboardet.

Da han hadde spilt 14 hull, var han hele åtte under par for dagen, og på det tidspunktet begynte han å flørte med det magiske 50-tallet. Dessverre brast drømmen med dagens første bogey på hull 6, Venturas 15. hull for dagen, og med en ny bogey på hull 8 falt han tilbake til -9 totalt. Heldigvis kontret han med en velsmakende birdie på det siste hullet, som løftet han til ti under par totalt og delt 18.-plass – 46 plasser over  der han startet.

Venturas runde på 63 slag (-7) er hans laveste score så langt som PGA Tour-spiller. Han har nå bare to slag opp til topp-10, men åtte slag opp til lederen Si Woo Kim fra Sør-Korea. Ventura var nemlig på langt nær den eneste som leverte lav score lørdag. Hele ti spillere leverte scorer på 64 slag eller bedre.

I tillegg til Venturas oppløftende spill har det vært ekstra gledelig å se hvilken del av spillet han har prestert best i så langt denne uken. Han har nemlig vært feltets 6. beste spiller på innspillene, noe som har vært hans svakhet til nå denne sesongen.

Etter en knalltøff start på sin debutsesong på PGA-touren har Ventura klart cuten i tre av fire PGA Tour-turneringer i sommer, med to topp-21-plasseringer. Når han har prøvd seg på Korn Ferry Tour (nivå 2), har han levert varene med en fjerdeplass, en åttendeplass og en 49.-plass.

Ventura ligger for tiden på 159.-plass på PGA Tours poengliste FedEx Cup, men i skrivende stund ligger han an til å klatre til 149.-plass. Det er vanligvis de 125 beste ved sesongslutt som både kvalifiserer seg til FedEx Cup-sluttspillet, og som forlenger arbeidstillatelsen på verdens mest lukrative golftour i ett år, men på grunn av korona-situasjonen blir det heldigvis for Ventura ingen opp-og nedrykk til og fra PGA-touren i høst. Han er med det sikret kortet i minst en sesong til.

Ventura er avhengig av nok en kanonrunde på søndag hvis han skal ha håp om å klatre opp til topp-125 på  FedEx Cup. Hvis ikke betyr det at ukens turnering vil bli hans siste for sesongen. Fra neste uke starter nemlig sluttspillet, der Viktor Hovland vil være tilbake i aksjon igjen.

Leaderboard