Silje Torvund Ohma (Fana GK) gikk til topps i jentenes U19-klasse med en totalscore på én under par etter runder på 69, 75 og 71 slag, og vant ett slag foran sin klubbvenninne Mia Sandtorv Lussand.

Ohma lå likt med Lussand da tre hull gjenstod, men en eagle på det 17. par 5-hullet gjorde at hun kunne koste på seg en bogey på hull 18 og likevel vinne.

Ohma leder nå Srixon Tours poengliste foran Lussand med tre seirer i år, og duoen har til sammen vunnet hele seks av årets syv turneringer.

Oslo GKs Julia Myklebust kapret den siste plassen på pallen på Byneset med +3 totalt.

I guttenes eldste klasse vant Sander Akeren (Oslo GK) med en solid totalscore på ni under par, etter å ha levert scorekort spå 68, 70 og 69 slag gjennom helgen. Det var tre slag bedre enn Rune Bøkeid fra Oppegård GK og fire bedre enn tredjemann Magnus Kreken Randsted fra Larvik GK.

Årets andre seier for Akeren gjør at han nå spiser kraftig innpå Bård Skogens forsprang på toppen av poenglisten før sesongfinalen på Kragerø i starten av oktober. Skogen har kun spilt fire turneringer i år, men topper likevel poenglisten takket være tre seirer på rad på starten av året.

(Artikkelen fortsetter under)

Sander Akeren (t.h.) og Rune Bøkeid. (Foto: Srixon Tour)

I guttenes U15-klasse ble det en overlegen seier til yngstemann i feltet, 13 år gamle Oscar Bach (OSlo GK), som slo til med en fantastisk avslutningsrunde på fem under par for å avslutte turneringen fem under par sammenlagt, hele åtte slag foran Henrik Lunde Røste (Atlungstad GK) på andreplass. Peter Mikalsen fra Oslo GK endte ytterligere to slag bak på tredjeplass.

Det begynner å bli jevnt i toppen på U15 Order of Merit, og Bach overtar nå ledelsen på poenglisten i hans første sesong på Srixon Tour.

(Artikkelen fortsetter under)

Vinneren Oscar Bach, flankert av Henrik Lunde Røste (t.v.) og Peter Mikalsen. (Foto: Srixon Tour)

I jentenes U15-klasse er det derimot ingen tvil om hvem som kommer til å vinne sammenlagt. Sofie Bindner Engesæth tok søndag sin sjette seier for året og leder overlegent sammenlagt før Kragerø-finalen.

Med +2 på Byneset var det aldri noen tvil om hvem som var best: Engesæth vant med hele 20 slag foran Caroline M. Krokeide fra Asker GK, etterfulgt av Pia Eide (Stavanger GK) på +31.

Sofie Bindner Engesæth og Caroline M. Krokeide. (Foto: Srixon Tour)

Resultater Srixon Tour 7