Det var spenning til siste slutt i jentenes U19-klasse i årets første Srixon Tour-turnering på Sola GK. Solje Torvund Ohma tok med seg en ledelse på ett slag til den andre og siste runden, etter å ha åpnet med en 72-runde lørdag.

Søndag leverte hun en avslutningsrunde på én under par, bestående av to birdies, kun én bogey og resten par for å holde Oda Sofie Kilsti (Ålesund GK) på avstand.

– Jeg er veldig fornøyd med spillet mitt. Det var veldig stabilt hele helgen, og det var fint å avslutte turneringen under par sammenlagt, sa Ohma til Norsk Golf etter at seieren var et faktum.

(Artikkelen fortsetter under)

Fra venstre: Oda Sofie Kilsti, Silje Torvund Ohma, Karen Klubben. (Foto: Norsk Golf)

Hun måtte jobbe hardt for par på de to siste hullene, men klarte det begge gangene. Det var akkurat nok til å sikre hennes andre seier på Srixon Tour.

– Jeg visste ikke hvordan det lå an på slutten der. Og det var kanskje like greit, smiler Ohma, som for øvrig mottok NGFs juniorstipend i fjor.

Ohmas klubbvenninne Karen Klubben kapret den siste plassen på pallen med +1 sammenlagt.

(Artikkelen fortsetter under)

Først da Silje Torvund Ohma hullet ut for par på hull 18, forstod hun at hun hadde vunnet. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

I guttenes U19-klasse leverte Bård Bjørnevik Skogen varene – og det så til de grader. På lørdag var han ett slag unna banerekorden med en runde på syv under par – og det i kraftig regnvær hele runden.

Det skulle ta hele 33 hull før Skogen gjorde sin første bogey for uken, og med fem birdies, én eagle, to bogeys og resten par på søndagens scorekort (67) endte han tolv under par sammenlagt, komfortable fire slag foran Oslo GKs Michael Alexander Mjaaseth. Ytterligere tre slag bak fulgte Nøtterøys Alexander Settemsdal på tredjeplass.

– Jeg er veldig fornøyd. Det er en av de mer solide turneringene jeg har spilt. Spesielt runden i går var noe av det beste jeg har spilt, og det var ekstra moro siden jeg vanligvis har spilt dårlig i regnvær tidligere, oppsummerte Skogen runden overfor Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under)

Bård Skogen er Norges beste junior på guttesiden – og viste hvorfor på Sola GK. (Foto: Norsk Golf)

Skogen kommer til å kombinere spill på Srixon Tour denne sesongen med en rekke internasjonale junior- og amatørturneringer.

Forrige uke endte han på tredjeplass i French Boys, som bare er en fortsettelse av flere gode internasjonale resultater fra vestlendingen. Tidligere står han blant annet med en seier i ungdoms-EM fra 2017, og i vinter tok han en sterk fjerdeplass i det portugisiske amatørmesterskapet.

– Jeg føler jeg har utviklet meg mye det siste året. Jeg putter og driver bedre. Når jeg er sikker på utslagene mine, er det også mye lettere å spille så aggressivt som jeg ønsker å gjøre, sier Skogen.

På grunn av ukens flystreik i SAS ble det endrede reiseplaner for store deler av feltet denne helgen. Likevel klarte alle de 131 påmeldte å stille til start. Selv om det ikke akkurat var noe drømmevær som møtte spillerne på Sola, høstet banen mange lovord for hvor gode forholdene var så tidlig på året – spesielt greenene.

Dette var Skogens fjerde seier i Srixon Tours eldste aldersklasse, og andre år på rad han vinner sesongåpningen på Sola GK.

I guttenes yngste aldersklasse var det Atlungstad GKs Henrik Lunde Røste som stakk av med seieren med en totalscore på par etter runder på 71 og 73 slag. Tre slag bak fulgte Peter Mikalsen (Oslo GK), med Oscar Bach (Oslo GK) ytterligere fire slag bak på tredjeplass.

(Artikkelen fortsetter under)

Fra venstre: Oscar Bach, Henrik Lunde og Peter Mikalsen. (Foto: Norsk Golf)

I jentenes U15-klasse vant Oslo GKs Sofie Bindner Engesæth overlegent med +8 totalt (76-76), hele 15 slag foran Skjeberg-jenta Ida Sofie Thunæs. Oda Kristine Juliussen tok tredjeplassen på +25.

(Artikkelen fortsetter under)

Fra venstre: Oda K. Juliussen, Sofie Bindner Engesæth og Ida Sufie Thunæs. (Foto: Norsk Golf)

Neste Srixon Tour-turnering spilles på Larvik GK 11. til 12. mai. I mellomtiden har Garmin Norgescup sesongstart på Meland 4. og 5. mai.

Resultater Srixon Tour 1 Sola GK