– Jeg har veldig lyst til å spille i Tokyo, men jeg er ikke fremmed for å si at jeg vil stifte familie, og vi kommer ikke til å vente fire år på det. Kanskje jeg må gå i noen gode kvinnelige utøveres fotspor og spørre om råd mellom her og Tokyo. Men vi har lyst til å se på hva vi kan skape av «jyplinger», sa Tutta i pressekonferansen etter runden ifølge VG.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tutta avsluttet turneringen med en runde på tre under par (68), hennes beste score hele uken. Det var likevel ikke nok til å hindre henne i å falle to plasser på leaderboardet. Med -7 sammenlagt endte hun tre slag bak pallplass og ni bak vinneren, Inbee Park fra Sør-Korea.

Park, som ledet før siste runde, var overlegen i innspurten: Hennes avslutningsrunde på fem under par var lørdagens tredje laveste score i Rio. Dermed vant hun med fem slag over verdensener Lydia Ko (New Zealand). Shanshan Feng (Kina) kapret den siste plassen på pallen.

– Det føles uvirkelig. Dette kommer kanskje til å ende opp som høydepunktet i min karriere, sa en oppspilt Park etter å ha mottatt det første OL-gullet i golf for kvinner på 112 år.

Marianne Skarpnord kjempet helt i toppen etter halvspilt turnering, men falt i fra da det gjaldt som mest de to siste rundene. Lørdag var hun avhengig av en lav runde for å blande seg inn i medaljekampen, men endte til slutt på to over par. Dermed måtte hun ta til takke med en delt 25. plass.

Skarpnord har tilbragt de siste årene på Europa-touren. Hun kvalifiserte seg til LPGA-touren for syv år siden, men kom raskt tilbake til Europa igjen etter et tungt opphold. Nå sier hun til Aftenposten at hun prøve lykken på nytt.

– Jeg er så glad i landet mitt. Men jeg kommer til å spille kval til høsten, og så håper jeg at jeg spiller i USA neste år, sier hun til Aftenposten

Resultater