Aksel K. Olsen (Stavanger GK) er i ferd med å slå kraftig tilbake etter fjorårets skuffelse, da han bare var en hårsbredd unna å sikre seg Challenge Tour-kortet via Nordic Leagues pengeliste.

Lørdag endte han på andreplass i Fjällbacka Open i Sverige, noe som løftet ham helt til topps på Nordic League-listen sammenlagt.

Olsen startet dagen på delt femteplass, to slag bak toppen av leaderboardet, men klatret til topps etter en solid avslutningsrunde på fem under par. Dermed bare det ut i omspill mot Jakob Kollerup (Danmark), Per Längfors (Sverige) og Mathias Gladbjerg (Danmark), som alle endte ti under par. I playoffet var det Gladbjerg som trakk det lengste strået.

Selv om det ikke ble seier, kunne Olsen innkassere en pen sjekk på 3300 euro. Han har nå spilt inn 17  239 euro denne sesongen, nesten 70 prosent av totalen som krevdes for å kvalifisere seg til Challenge Tour i fjor. Og vi minner om at det bare er blitt spilt åtte av årets 25 turneringer.

Amatøren Markus Braadlie (Miklagard Golf) hadde også grunn til å smile etter en sterk femteplass i sin første proffturnering for året. Bergenseren var oppe på andreplass før siste dag og gikk ut i lørdagens nest siste gruppe, men 68-runden (-3) var ett slag for mye til å ta ham med ut i omspill.

Neste uke reiser Nordic League til Estland når Pärnu Bay Golf Links Challenge spilles fra 23. til 25. mai.