Sanden er i ferd med å renne ut av timeglasset for Elias Bertheussen (Byneset GK) om han skal skal spille seg til en topp-5-plassering på Nordic League og få Challenge Tour-kortet for neste sesong. Med tre turneringer igjen ligger trønderen på 16.-plass på pengelisten, snaue 10 000 euro bak femteplassen.

I fredagens avslutningsrunde av Harboe Open i Slagelse hadde trønderen mulighet til å tette igjen luken: Etter en sterk 65-runde på torsdag spilte han seg opp til andreplass, og fredag skulle han jakte karrierens fjerde seier i lederball mot danske Frederik Dreier, som lå to slag bak foran Bertheussen.

På en vindfull dag der bare fire spillere i det 54 mann store feltet leverte scorer på 60-tallet slet dessverre Bertheussen med å få det til å stemme. Med fem bogeys, to birdies og resten par signerte han for en skuffende 75-runde, som sendte ham ned til 10.-plass sammenlagt.

Blant spillerne som klatret forbi ham, var Aksel K. Olsen (Stavanger GK), som sikret Challenge Tour-kortet forrige uke etter å ha levert sin andre andreplass på rad. Fredag fulgte han opp med å klatre fra åttende- til tredjeplass etter å ha avsluttet med en 69-runde.

Med -8 sammenlagt endte han to slag bak vinneren Gustav Adell fra Sverige. Dette var Olsens femte topp-3-plassering denne sesongen.

Tredjeplassen var verdt 3160 euro, men Olsen blir værende på andreplass på Nordic League sammenlagt med 36 672 innspilte euro, cirka 2000 euro bak lederen Jacob Glennemo. Elias Bertheussen er på sin side avhengig av topplasseringer i de tre siste turneringene, inkludert en seier.

Dersom Bertheussen skulle klare å avslutte sesongen rett utenfor topp-5 på Nordic League-pengelisten, er ikke alt håp om Challenge Tour-kortet over. De spillerne som kvalifiserer seg til europatouren i Q-school-finalen i november, slettes nemlig fra Nordic League-pengelisten, slik at spillerne under dem på listen rykket ett hakk opp.

Bertheussen kvalifiserte seg til Challenge Tour-spill i 2014 gjennom sin fjerdeplass på Nordic League-listen. Han rykket imidlertid ned igjen etter en tøff debutsesong på Challenge Tour og har tilbragt de tre siste sesongene i den nordiske ligaen. 
 

Neste turnering, Ekerum Öland Masters, spilles fra 25. til 27. september.

Resultater Harboe Open