Etter turneringer tre år på rad på Borre virker det nesten som om siddisen ikke klarer å spille dårlig golf der. I 2015 ble han norgesmester på banen. I fjor fulgte han opp med andreplass i Nordic League-turneringen, og i årets utgave av turneringen fulgte han opp med nok en andreplass.

Med runder på 73, 67 og 68 slag i Borre Open, årets første proffturnering på norsk jord, endte Olsen elleve under par sammenlagt, ett fattig slag bak vinneren Per Längfors fra Sverige. 

Olsen sikret pallplasseringen på spektakulært vis:

På hull 17 misset han innspillet ut i skogkanten til venstre for greenen. Chippen var åtte meter for lang, men Olsen svarte knallsterkt ved å senke par-putten. På hull 18 var han for lang på innspillet, men igjen vartet han opp med et øyeblikks magi og chippet birdien rett i koppen.

– Det var en sykt herlig avslutning i dag. Jeg følte det stanget mye imot på back-nine. Jeg fikk ikke helt til det jeg ville, så da var det ekstra deilig å avslutte på den måten, sier Olsen, som klatret fem plasser torsdag. Olsen var på et tidspunkt i delt ledelse, men mistet den etter en treg start på back-nine.

Han sier det er vanskelig å sette fingeren på hva det er som gjør at banen passer ham så bra. 

– Jeg har ofte wedger inn på innspillene her, og selv om greenene er veldig ondulerte, er de flate oppe på platåene, så det går an å senke en del putter.

– Jeg føler meg veldig komfortabel her, det er nesten så det føles som min andre hjemmeklubb, smiler Olsen.

Plasseringen var en tangering av hans bestenotering på Nordic League. Dette var hans andre andreplass i år og løfter ham opp til topp-5 på Nordic League-rankingen. Og det er nettopp topp-5 ved sesongslutt som sikrer Challenge Tour-kortet for 2016.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Olsen plukker opp ballen fra koppen på hull 18 etter å ha chippet i for birdie. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

På plassen bak ham på rankingen ham følger Elias Bertheussen, som ble nest beste nordmann på Borre med delt 5.-plass.

Olsen forteller at han har ambisjoner om å komme seg videre til en av de større tourene neste sesong. Til høsten planlegger han å spille Web.com Tour-kvalifiseringen i USA eller europatour-kvalfisieringen i Spania. Eller begge, dersom det lar seg gjøre.

– Det er USA jeg har lyst til å ende opp til slutt, konstaterer Olsen, som i 2016 avsluttet et vellykket collegeopphold ved University of Florida.

Der gikk han på lag med den nåværende Challenge Tour-spilleren Chase Koepka, som er lillebroren til den nybakte U.S. Open-vinneren Brooks Koepka.

Olsen forteller at han og lillebror-Koepka utvekslet mange meldinger under avslutningen av U.S. Open.

– Det var helt sykt kult. Jeg gleder meg til vinteren, for da skal jeg over til USA og besøke dem begge to. Det kommer til å bli veldig bra, smiler Olsen. 

Borre GK viste seg fra sin beste side denne uken og høstet mange lovord fra spillerne. Turneringen startet med vindfulle forhold tirsdag, men siden da har banen blitt mer og mer scorebar. 

Før siste runde var det overraskelsen Anders Ellingsberg fra Drøbak GK som var den beste norske spilleren. Han startet torsdagen i lederball, tre slag bak toppen av leaderboardet, men sakket akterut med en sisterunde på par. Det holdt likevel til en delt 13.-plass, hans beste resultat i Nordic League-sammenheng.

Amatøren Kristoffer Reitan, som etter runden avslørte til Norsk Golf at han blir collegespiller til høsten likevel, ble nummer 16 og sørget dermed for fire nordmenn i topp-20.

Resultater Borre Open