Etter to forrykende og mentalt utmattende berg-og-dalbane-runder torsdag og fredag var det lengre mellom høydepunktene for Viktor Hovland på «moving day». 

23-åringen luket vekk katastrofehullene som stakk kjepper i hjulene for ham torsdag og fredag, men han klarte ikke å lansere en ordentlig spurt oppover leaderboardet for å melde seg på i seierskampen.

Da dagen var omme, stod det fem birdier, like mange bogeyer og resten par på scorekortet. Med en runde på par deler han 13.-plassen på én under par, fem plasser over der han startet dagen.

(Artikkelen fortsetter under intervjuet med Hovland)

 

– Det sier ganske mye om forholdene i dag at han avanserer fem plasser med den runden. Knallsterkt av Viktor, fastslo Eurosport-kommentator Henrik Bjørnstad.

– Det er ganske vilt at han ligger an til topp-10 i The Masters, kontret makker Per Haugsrud, som måtte irettesette seg selv etter først å ha vært litt skuffet for Hovlands runde.

En seierskamp er imidlertid lite trolig. Hovland befinner seg nå ti slag bak den nye lederen Hideki Matsuyama. Det største forspranget som er hentet igjen på sisterunden av Masters, er åtte slag. Det skjedde da Jack Burke Jr. overlistet Ken Venturi i 1956.

I nyere tid er derimot Nick Faldos seier i 1996 etter å ha ligget seks slag bak Greg Norman før søndagen den største opphentingen i Masters.

Hovlands beste plassering i major-sammenheng er 12.-plassen i U.S. Open i 2019 og 13.-plassen i samme turnering i fjor. Nå kjemper han altså om karrierens første topp-10-plassering i en major, til tross for at han bare har gjort par på 25 av 54 hull så langt i turneringen!

Hovland starter sisterunden klokken 19.20 norsk tid i gruppe med Ryan Palmer. Turneringen sendes på Eurosport Norge og GOLFTV.

(Artikkelen fortsetter under)

Viktor Hovland traff 9 av 14 fairwayer og 10 greener på lørdagens tredjerunde. (Foto: Getty Images) 

(Les også: Slik var Hovlands runde, slag for slag)

Ikledd Oklahoma State University sin velkjente oransje farge startet Hovland runden med bogey etter å ha slått åpningsdriven i fairwaybunkeren, men for tredje dag på rad svarte han med birdie på hull to med en fin putt fra seks meter opp bakken.

På hull 3 hadde han nok en god birdiemulighet med bare 25 meter inn til green på andreslaget, men pitchen endte opp kort og rullet hele veien tilbake til utgangspunktet. Heldigvis klarte han å redde par, men ti minutter senere ble det bogey igjen etter nok et utslag i bunker.

På det påfølgende par 4-hullet gjorde Hovland dagens tredje bogey etter enda en bommet green, og på hull 6 brente han en god birdiesjans fra to meter.

Etter en oppskriftsmessig par på hull 7 gjorde han endelig birdie på det åttende par 5-hullet, og to hull senere klinte han til med to av sine beste slag for dagen for å komme seg tilbake på par for runden. Han startet hull 10, et av banens vanskeligste hull, med å dunke enn drive rundt hjørnet av skogen, 300 meter ned bakken og bare 125 meter fra flagget. Derfra utnyttet han den gode posisjonen og «stiffet» innspillet til to meter.

På hull 11 misset han dessverre en to meter lang par-putt for par etter å ha bommet greenen kort høyre på innspillet, og på hull 13 forspilte han en god birdiesjanse etter å ha spilt seg opp til greenområdet på par 5-hullet på to slag.

Så ble det en halvannen times stans i spillet idet tordenvær og kraftig regn skyllet inn over Augusta National.

Da spillet omsider startet opp igjen, åpnet Hovland med å redde et nydelig par etter at innspillet havnet 35 meter kort av flagget.

På hull 15, hvor han senket to chipper fra utenfor green de to første dagene, fulgte han opp med å senke en herlig birdieputt ned bakken fra syv meter for å klatre opp til delt 13.-plass. Deretter misset han en birdiemulighet fra tre meter på hull 16, før han bommet enda en kortputt for par på hull 17 med en bitter 180 graders koppsnurr.

Med en nydelig birdie fra to meter på hull 18 signerte han for 72 slag.

– Han er absolutt med i kampen om en skikkelig god plassering, sier Eurosports Marius Thorp, som konstaterte at Hovland ikke fikk særlig godt betalt for mange gode slag. 

Hideki Matsuyama våknet virkelig til liv på back-nine lørdag og overtok ledelsen med en fantastisk runde på syv under par. Japaneren gikk de siste hullene på seks under par og tar med seg en ledelse på fire slag til Xander Schauffele, Justin Rose, Will Zalatoris og Marc Leishman til sisterunden.

Skulle han holde løpet ut på søndag, vil han bli tidenes første asiatiske Masters-vinner.

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard