Etter andre runde av andre steg av Q-school, ligger bergenseren på delt 3. plass etter halvspilt turnering. Premien til de om lag tjue beste, er neste helgs finaleturnering, der full spillerett til neste års Europatour ligger i potten.

Arnøy ligger best plassert av de norske, etter runder på 68 og 72 slag. Det holder til en delt 3. plass etter at spillet har blitt vesentlig forsinket på grunn av uvær.

LES OGSÅ: Tre av fire nordmenn nærmer seg finaleplass

Stormfullt

Det er ikke bare Arnøy som spiller denne helga; det gjør også Espen Kofstad, Elias Bertheussen og Kristian Krogh Johannessen.

Som Arnøy, spiller Kofstad på stormfulle Alenda golf, i Alicante. Kofstad fulgte opp sin åpningsrunde på 70, med en andrerunde på 76. Dermed ligger Kofstad på delt 27. plass før tredje runde.

 

 

Hockeysticks

Bertheussen befinner seg også i Alicante, der han spiller kvalifiseringsturnering på en av Spanias beste golfbaner; Las Colinas, som mange reiseglade nordmenn helt sikkert kjenner.

Trønderen, som allerede har sikret seg spill på Challengetouren i 2020, åpnet godt med runder på 71 og 67, og luktet dermed på topp 10. Tredjerunden ble derimot en solid nedtur.

På pokerspråket kalles 77, for «hockeysticks», og det gjorde at Bertheussen falt 22 plasser, ned til 34. plass. Dermed har 28-åringen en jobb å gjøre for å holde liv i drømmen om «dobbelt opprykk» på én sesong, fra Nordic league til Europatour.

Fjerdemann, Krogh Johannessen, har spilt tre runder på Desert Springs Golf Club, i Almeria, og befinner seg omtrent i samme posisjon som Bertheussen. Runder på 71, 77 og 72 slag gjør at drammenseren må levere ukas beste runde på søndag, om han skal klatre nok plasser opp fra sin nåværende 38. plass.

Både Krogh Johannessen og Kofstad har denne sesongen spilt på Europatouren, men begge to rykker ned til Challengetouren, om de ikke benytter muligheten i Q-school.

Krogh Johannessen spiller kvalifisering i Almeria. Her fra turneringen Open de France. (Foto: Getty Images)

Finale

I neste ukes finale vil alle spillerne få minst en begrenset kategori på Challenge Tour (nivå 2 i Europa) neste sesong, mens alle som klarer cuten etter fire av seks runder, får full kategori. Det er de 25 beste i finalen som sikrer seg det gjeve europatour-kortet.

NB! Q-school-finalen spilles fra 15. til 20. november på Lumine. Kristoffer Reitan og Eirik Tage Johansen er allerede kvalifisert til denne turneringen.

Leaderboards

Alenda

Las Colinas

Desert Springs